Pest vagy Veszprémben tanuljak tovább?
Pesten pont olyan élni, mint bármely nagyvárosban. De nehogy már az alapján dönts, hogy valaki szerint büdös :)
Egyébként én Pestet imádom, ellenben Veszprémet utálom, minden évben ott nyaraltunk (nagyszülőknél) és minden évben fülgyulladással jöttem haza, mert folyton fúj a szél. De tényleg.
A lakhatás meg nem para, igen nagy eséllyel kapsz kollégiumot, ha meg nem, egy hasonló színvonalú albérlet hasonló árban van.
albérlet egy szoba 30tól indul.
De nyilván minél többen vagytok, arányosan annál olcsóbb. Ha pl. hárman laktok egy szobában, akkor 15-18ért már lehet találni. Egy koliszoba 9-16 ezer, attól függ, hol.
Ha közös szobán osztozol valakivel, és 4-5en béreltek egy lakást, így becsatlakozol egyetemistákhoz, akkor 30-ból kijön minden. Ha külön szobát akarsz, és szintén becsatlakozol, mondjuk 50. Egy komplett lakást kivenni mondjuk 80-100-ból is meg lehet úszni, persze a határ a csillagos ég.
Én amúgy PPKE-s vagyok, de laktam már bp-n is albérletben, borzasztó volt. Vidéki lány vagyok, és utáltam, hogy kilépek a házból, és máris ezer ember, füst, autók, zaj, mindenki siet, sehol egy fa vagy bármi, csak a kosz és a zaj és az emberek. Hamar meg is untam. Most egy kisvárosban bérelünk házat, összehasonlíthatatlanul jobb. Kimegyek a kertbe, nyugi van, lehet tanulni, és nincs az, hogy a lakótárs állandóan bulit tart, vagy a felettünk/alattunk lakó bömbölteti a zenét/tévét. Arra is figyelj, hogy nyugodt körülményeid legyenek a tanuláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!