Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pest vagy Veszprémben tanuljak...

Pest vagy Veszprémben tanuljak tovább?

Figyelt kérdés
Nagy dilemmában vagyok , nem tudom eldönteni melyik városban tanuljak tovább egyetemen. Mindkettő helyre felvesznek szerintem , bár ezt biztosra nem lehet mondani. Ugyanaz a szak csak a hely ill. az egyetem más. Pesten a Corvinusról lenne szó ,Veszprémben pedig a Pannon Egyetemről. Biomérnök szak. kb 2 órám van eldönteni.
2011. júl. 6. 17:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Mindkét helyen van kolesz, de szerintem az albérletek is nagyjából ugyanott mozognak, tekintve, hogy Veszprém is egyetemi város. Államira, vagy költségesre jelentkeztél?
2011. júl. 6. 18:15
 12/27 A kérdező kommentje:
és milyen élni Pesten? Folyton azt hallom hogy milyen büdös , zajos , mocskos. Persze viszonyítási alapom nincsen , mert egyik helyen se laktam még...
2011. júl. 6. 18:16
 13/27 A kérdező kommentje:
Államira jelentkeztem. Koleszról sok jót nem hallottam ,ahova az elsősök bekerülnek.:D A Budai Diákhotel ami esélyes , mert jó áron van csaaak az a kérdés hogy van e férőhely:D. úgy utálom mindenhol van egy "csak" vagy egy "de"...
2011. júl. 6. 18:18
 14/27 A kérdező kommentje:
Azt se tudom hogy egyáltalán van e olyan:D, mert mindenhol a Budai Diákhotel látványterveit látom..
2011. júl. 6. 18:20
 15/27 anonim ***** válasza:

Pesten pont olyan élni, mint bármely nagyvárosban. De nehogy már az alapján dönts, hogy valaki szerint büdös :)

Egyébként én Pestet imádom, ellenben Veszprémet utálom, minden évben ott nyaraltunk (nagyszülőknél) és minden évben fülgyulladással jöttem haza, mert folyton fúj a szél. De tényleg.

A lakhatás meg nem para, igen nagy eséllyel kapsz kollégiumot, ha meg nem, egy hasonló színvonalú albérlet hasonló árban van.

2011. júl. 6. 18:22
 16/27 A kérdező kommentje:
hmm. És aki Pesten van azok mennyiért találnak albérletet? mert nem vagyok tisztában az árakkal, nem nézelődtem még.
2011. júl. 6. 18:25
 17/27 anonim ***** válasza:

albérlet egy szoba 30tól indul.

De nyilván minél többen vagytok, arányosan annál olcsóbb. Ha pl. hárman laktok egy szobában, akkor 15-18ért már lehet találni. Egy koliszoba 9-16 ezer, attól függ, hol.

2011. júl. 6. 18:29
 18/27 anonim ***** válasza:

Ha közös szobán osztozol valakivel, és 4-5en béreltek egy lakást, így becsatlakozol egyetemistákhoz, akkor 30-ból kijön minden. Ha külön szobát akarsz, és szintén becsatlakozol, mondjuk 50. Egy komplett lakást kivenni mondjuk 80-100-ból is meg lehet úszni, persze a határ a csillagos ég.

Én amúgy PPKE-s vagyok, de laktam már bp-n is albérletben, borzasztó volt. Vidéki lány vagyok, és utáltam, hogy kilépek a házból, és máris ezer ember, füst, autók, zaj, mindenki siet, sehol egy fa vagy bármi, csak a kosz és a zaj és az emberek. Hamar meg is untam. Most egy kisvárosban bérelünk házat, összehasonlíthatatlanul jobb. Kimegyek a kertbe, nyugi van, lehet tanulni, és nincs az, hogy a lakótárs állandóan bulit tart, vagy a felettünk/alattunk lakó bömbölteti a zenét/tévét. Arra is figyelj, hogy nyugodt körülményeid legyenek a tanuláshoz.

2011. júl. 6. 18:33
 19/27 A kérdező kommentje:
nah jah:D ez olyan lutri hogy nem igaz. Hmmm lehet mégiscsak Győrben kellett volna egyetemre menni , ez itt van helyben. :D
2011. júl. 6. 18:38
 20/27 A kérdező kommentje:
És amit említettél házbérlés mennyit kóstál?:D és mennyien osztoztok?
2011. júl. 6. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!