Színház és Filmművészeti Egyetem hogy működik, megéri-e?

Na akkor vegyük sorba! :)
Ide nem a tanulmányi eredményeid által lehet bekerülni, hanem egy három rostás felvételin kell bizonyítani. A három rostát úgy értsd, hogy az első körben kiesik a jelentkezők legalább 3/4-e, majd a másodikon még annak a fele. A harmadikra már csak a legjobbak jutna, de ott is rostálják még őket.
A követelmény vers ének és tánc. Az éneket komolyan veszik, a tánc nem annyira fontos. De pöpecül kell előadni verset és monológot.
Nem tanulsz mindent. Vagy színésznek jelentkezel, vagy televízió - és műsorkészítőnek, vagy dramaturgnak, vagy rendezőnek.... Csak az egyiket tanulod.
külföldön senkit nem érdekel a színész diploma nekem elhiheted. A többi az ér valamit. Mo-n viszont számít, bár tény, hogy kell a protekció, de ezt a 4 év alatt is ki lehet építeni. Színháznál elhelyezkedni nem egyszerű.
"Nagyon érdekel a dolog, szeretek színészkedni, a nagy többség állítja is hogy jól csinálom" ez sajnos még nem elég. Én színész családból származom, volt kellő protekcióm is, mégsem ment elsőre a felvétel. A mezőnytől is függ, hogy mennyire erős egy adott évben.
Ha van még kérdésed írj nyugodtan. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!