A Színház- és Filmművészeti Egyetemen mik a követelmények a felvételin?
csak legyen olyan 3mas érettségid mindenből, és kész. csak az alkalmassái meg a gyakorlati rész érdekli őket
400 pont szerezhető a felvételin, ami alkalmassági és gyakorlati fordulókból (3-ból, vagy 4-ből, ez évenként változó) áll. A gyakorlati fordulók teljesítésével gyakorlatilag megszerzed a felvételhez szükséges minimum pontszámot (350 pont), és az érettségi meg a nyelvvizsga csak plusz pontot jelent, de tétje ott már nincs. Az a lényeg, hogy leérettségizz, az eredményt nem nézik - plusz pontot jó jegyekért pedig csak akkor kapsz, ha a 3. fordulón továbbjutottál. A nyelvvizsga sem érdekli őket, de ha le is akarsz diplomázni, akkor szükséged lesz majd rá!
Igen, túljelentkezés van, általában 10-15 embert vesznek fel egy osztályban, és 1000-1100 fő jelentkezik évente színész szakra.
De ne add fel, ha nem sikerül elsőre - engem harmadik alkalommal vettek csak fel.
Sok sikert!;)
"...kell tudni 5 monológot, 15 verset, és pár dalt, tudni kell jól énekelni, táncolni, szépen kell beszélni..."
És ha mondjuk ilyen "egyhelybenülős" szakra megyek? Teszem azt, filmkritikus akarok lenni (nem tudom van-e ilyen, most csak mondtam valamit), akkor ahhoz miért kell énekelni meg táncolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!