Halmozottan hátrányos helyzetűnek számítok?
"halmozottan hátrányos helyzetű hallgató: (jelentkező): az a hátrányos helyzetű hallgató (jelentkező), akinek a tankötelessá válásának időpontjában a törvényes felügyeletét ellátó szülője, - a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott eljárásban tett önkéntes szülői nyilatkozat szerint - legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezett, valamint az, akit tartós nevelésbe vettek."
Édesapám 6 éves koromban meghalt, anyukám pedig nem érettségizett le, de járt suliba 12-ig. Azt sem tudom, hogy ez csak alapfokú végzettségnek számít-e.
Kapsz árvaságit?
Hogyha elintéztétek és van jegyzői papírod róla és kapsz árvaságit akkor azvan ...
Azt hiszem nem számít, hogy kapsz árvaellátást vagy nem.
A felsőoktatásban az számít hátrányos helyzetűnek, akit a jegyző védelem alá vett. Itt xy családi problémákról van szó, pontosan nem tudom miről.
De szerintem, hogy anyudnak nincs szakmája vagy érettségije, vagyis csak a 8 általánosa van, így hátrányos helyzetűnek számítasz.
Én felvételikor úgy éreztem az vagyok (apum meghalt, illetve van 2 kisebb húgom akik tanulnak), dehát sajnos nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!