Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Halmozottan hátrányos helyzetű...

Halmozottan hátrányos helyzetűnek számítok?

Figyelt kérdés

"halmozottan hátrányos helyzetű hallgató: (jelentkező): az a hátrányos helyzetű hallgató (jelentkező), akinek a tankötelessá válásának időpontjában a törvényes felügyeletét ellátó szülője, - a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott eljárásban tett önkéntes szülői nyilatkozat szerint - legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezett, valamint az, akit tartós nevelésbe vettek."

Édesapám 6 éves koromban meghalt, anyukám pedig nem érettségizett le, de járt suliba 12-ig. Azt sem tudom, hogy ez csak alapfokú végzettségnek számít-e.

2011. jún. 15. 17:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Kapsz árvaságit?

Hogyha elintéztétek és van jegyzői papírod róla és kapsz árvaságit akkor azvan ...

2011. jún. 15. 17:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Kapok árvaellátást, méltányossági alapon. Meg azóta van nevelőapám, de a tankötelessé válás időpontja számít.
2011. jún. 15. 17:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Azt hiszem nem számít, hogy kapsz árvaellátást vagy nem.

A felsőoktatásban az számít hátrányos helyzetűnek, akit a jegyző védelem alá vett. Itt xy családi problémákról van szó, pontosan nem tudom miről.

De szerintem, hogy anyudnak nincs szakmája vagy érettségije, vagyis csak a 8 általánosa van, így hátrányos helyzetűnek számítasz.

Én felvételikor úgy éreztem az vagyok (apum meghalt, illetve van 2 kisebb húgom akik tanulnak), dehát sajnos nem...

2011. jún. 15. 17:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Hátrányos helyzetű vagyok, az biztos. Védelembe vett a jegyző. De ez csak előfeltétele annak, h halmozottan hátrányos helyzetű legyek.
2011. jún. 15. 18:04
 5/9 A kérdező kommentje:
Amúgy egy főre eső jövedelem alapján is döntenek erről, nálunk legalábbis úgy volt (van 3 kistestvérem).
2011. jún. 15. 18:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Én halmozottan hátrányos vagyok úgy, hogy anyukám meghalt és apu csak 8általánost végzett és igen az egy főre jutó jövedelmet is nézik.... mi 3an vagyunk tesók, de csak ketten tanulunk
2011. jún. 15. 19:00
 7/9 A kérdező kommentje:
És 8 általános után abba is hagyta az iskolát?
2011. jún. 15. 19:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Háát nem , járt 11.ig azt hiszem...de az a lényeg, h nincs meg az érettségije
2011. jún. 15. 19:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. jún. 15. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!