A közlekedésmérnöki szak? Hol és mit csinál egy közlekedésmérnök?
Kösz, amikor beírtam a kérdést nem hozta ki.
De abból a válaszokból ítélve ez a szak egy vicc.....
Vicc?
Ugyan miért is?
Egy közlekedésmérnök megszervezi a közlekedést - nem lehetne BKV-val utazni, ha nem lennének. Mondjuk.
Vagy a szállításokat, vasutakat is meg kell szervezni.
Kezdő fizetés 300ezer.
Mi ebben a vicc? Attól még, hogy neked nem tetszik, még nem az.
Igen, nagyon viccesek. Elég sokat röhögünk szegényeken, mert folyton szopatják őket az egyetemen. XD nem egy könnyű szak.
Félretéve a poént: a közlekedésmérnökök jelenleg is dolgoznak a bkv-nak és mávnak. Csak éppen hiába tudják, hogy mit kéne csinálni, ha nincs rá pénz. Vagy a politika átírja a döntéseiket... Vagy ők maguk sem tudnak megegyezni, hogy mi lenne a jó.
Dolgoznak a járműtervezésben, logisztikában, a közlekedés összehangolásában. Számolgatják, hogy meddig legyen zöld a lámpa. Ha magát a pályát akarod építgetni, akkor viszont építőmérnöki kar (NEM ÉPÍTÉSZ)
A közlekedésmérnöki karnak 3 iránya van
1. közlekedésmérnök - ők azok, akik a kereszteződéseket tervezik (mármint nem az építészeti részt, hanem a lámpákat, sávokat, stb), vagy a MÁV, BKV, egyéb ilyen cégeknél dolgoznak.
2. logisztikus - gondolom a logisztikát nem kell magyarázni
3. járműgépész (autógépész, vasútgépész, repülőgépész mérnök)
Egyébként a Műszaki egyetem egyik legnehezebb karja/szakja. Az elsősöknél idén 1,8 körülre már adtak ösztöndíjat => 50% 1,8 alatti eredményt ért el - akkor ebből sejthető, hogy annyira azért nem könnyű :)
"De abból a válaszokból ítélve ez a szak egy vicc...."
Kedves kérdező.
Azokból a válaszokból 2-t én írtam.
Konkrétan meg tudnád mondani melyik része alapján ítélted "vicc"-nek a közlekedésmérnöki szakot?
Szívesen átfogalmazom hogy számodra kevésbé legyen vicces a válasz...
Természetesen ha a szakról van további kérdésed szívesen válaszolok, csak lehet, hogy számodra vicces lesz :)
A szakot csinálni annyira nem az...
Ott vicc, hogy ahová be lehet jutni ezzel azok a cégek szinte mind veszteségesek, és nemhogy embereket felvesznek hanem még elküldenek..
Egyedül azok járnak jól akik kapcsolataik lévén kerülnek a bőrfotelbe majd távoznak onnan vaskos lelépési pénzekkel.
Nekem max két lehetőség jutna.
Vagy a főnöknek főzöm a kávét és odatartom a seggem, ha előrébb akarok jutni a ranglétrán.
Vagy elviszem a balhét valaki helyett..
Látom az olvasás nem az erősséged. Jobb, ha nem közlekkarra jössz akkor.
Leírom még egyszer: 3 irány van, és egyikben sem csak ez a lehetőség, amit leírtál, bár van ilyen is. Na bumm, akkor le kell írni az egész szakot. :)
Csak megsúgom, hogy járműgépészként 300.000 feletti kezdőfizetésre lehet számítani, és a legjobb európai és magyar cégeknél van álláslehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!