Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Átlagosan hány tantárgya van...

Átlagosan hány tantárgya van az embernek egy egyetemi félév alatt?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, akkor bocsi, de még sosem voltam egyetemista:)
2011. jún. 7. 13:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Második félévben tizenegy tárgyam volt, de abból négyből előadás-gyakorlat. Elsőben kilenc. De következőben ha minden igaz tizenkettő, de ha felvesznek a másik szakra, akkor még több - szerintem a duplája.
2011. jún. 7. 19:09
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a 10-12 tantárgy abszolút tűrhető, nekem nem igen van dolgom suli mellett, és érdekel az amit tanulok, jó a saját jegyzeteimből tanulni, ezért bejárok minden órára. Van hogy reggel 8-tól este 6-8-ig is bent vagyok, de nem baj. Ehhez a terheléshez szokik hozzá szerintem leghamarabb az ember, a tananyag és információ mennyiséghez sokkal sokkal nehezebben megy hozzászokni, hatalmas szakadék van a középiskolák és a felsőoktatás között.
2011. jún. 7. 19:21
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól emlékszem nekem első félévben 7 volt, másodikban 8, nem kellett felvennem tesit sem és angolt sem. De van olyan tárgy, amiből egy héten 4 órám volt, abból 2 előadás és 2 gyakorlat, úgyhogy ezt egynek számítottam.
2011. jún. 7. 21:54
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok.

Szinte minden tantárgyból volt előadás és gyakorlat is, az órák 1,5 órásak. Nekem eddig egy félévben volt olyan, hogy egy nap (péntek volt) nem volt órám, általában reggel 8-tól vagy 9:50-től voltam bent délutánig (3-5) esetleg volt 1 lyukasórám valamelyik nap.

2011. jún. 7. 21:57
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk levelezőn másfél hónap a vizsgaidőszak. De van olyan tárgy, amiből 4 időpontot hirdetnek meg és van olyan, amiből vagy 20-at.
2011. jún. 8. 06:43
 16/19 A kérdező kommentje:

Szóval elvileg ha június eleje előtt le szeretnék vizsgázni mindenből, akkor nincs akadálya?

És ez a 8-10 tantárgy nem túl megterhelő? Nincs túl sok órátok így?

2011. jún. 8. 10:00
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Lazán le lehet vizsgázni szinte mindenből még májusban, nálunk most azt hiszem az 5 vizsgatárgyból egy olyan volt, amire nem hirdettek meg májusra vizsgaidőpontot.

Az órára járás nem megerőltető szerintem. Nálunk is szinte mindenből van gyakorlat és elmélet. Pl az olyanokat nem szeretem, amikor reggel 8-tól délután 1-ig matekunk van, mert a 3 elméleti és a 2 gyakorlati óra egymás után van. Az már szenvedés a javából a vége felé, de azért azt is ki lehet bírni. Hamar hozzászokik az ember, hogy nincs háromnegyed óránként szünet, illetve hogy sokszor estig bent kell maradni.

Szerintem amihez nehéz hozzászokni, az a tananyagmennyiség, amit egy-egy zh-n számon kérnek. Vannak rendes tanárok, akik inkább gyakrabban iratnak kisebb anyagból, de vannak olyanok akiknél még csak azt sem tudod mire készülj, mert arról híresek, hogy egyáltalán nem azt kérik vissza amit leadtak, és örülhetsz ha átmész! :) Én gyorsan hozzászoktam a tanórák mennyiségéhez, nem volt vele probléma, tényleg csak akkor van elegem, hogyha egy-egy tanórából egymás után rakják az elméletet és a gyak.-ot, mert az baromira fárasztó egy idő után.

2011. jún. 8. 10:38
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen szakfüggő. És a tárgyak mennyisége nem mindig arányos azzal, hogy mennyire nehéz a szak.

Pl. nekem ebben a félévben csak 4 vizsgám volt, de ebből 3 szigorlat. És nem 2 kredit volt egy tárgy, hanem 8-10...:D

Emellett volt pár kisebb tárgy is, de nem sok.

2011. jún. 9. 14:59
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek megy a zöld kéz!:))
2011. jún. 9. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!