Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha nem szerzem meg most félév...

Ha nem szerzem meg most félév végén a minimum 15 kreditet, sőt 1-et sem szerzek, attól még a 2. félévre beiratkozhatok, és passzívvá tehetem?

Figyelt kérdés

((át akarok menni másik szakra jövőre, de a diákjogviszonyomat meg akarom tartani a 2. félévben még))

Pannon Egyetem, ha ez fontos...

2011. okt. 26. 18:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Erről a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban olvashatsz, minden egyetemnél más a helyzet.

Diákjogviszony nincs, csak hallgatói.

2011. okt. 26. 18:40
 2/15 A kérdező kommentje:

Vagyis a lényeg, hogy a diákkedvezmény megmaradjon...maga a diákigazolvány a köv. féléves matricával, ha így egyszerűbb : )

Mindegy, hogy hívják...

2011. okt. 26. 18:42
 3/15 A kérdező kommentje:

"(7)A hallgatói jogállást meg kell szűntetni

- ha a harmadik aktív félév végéig a mintatanterv szerinti első félév kötelező tárgyait

nem teljesítette,

- ha a hallgató aktív féléveinek száma meghaladja a képzési idő maximum kétszeresét."

Ennyit írnak csak erről...

2011. okt. 26. 18:45
 4/15 anonim ***** válasza:
Passzív félévre nem kapsz a diákigazolványra érvényesítő matricát. Megteheted, hogy nem szerzel kreditet de ha 2 félév alatt nincsen meg a 30 kerdit átraknak fizetősre.
2011. okt. 26. 18:50
 5/15 A kérdező kommentje:
Az már mindegy, a 2. félév végére, vagyis tavasszal-nyáron elmegyek innen, csak az a lényeg, hogy még most ne rakjanak ki, de ezekszerint csak a 2. félév végén van szórás, bármilyen is az 1. féléves kreditarány. 0, vagy 5, vagy 10...ez mindegy akkor.
2011. okt. 26. 18:53
 6/15 anonim ***** válasza:
Gondolom afelett elsiklottál, hogy nem kapsz matricát a 2. félévre, tehát csak március 31-ig lesz érvényes a diákod.
2011. okt. 26. 18:59
 7/15 A kérdező kommentje:
Akkor nem passziváltatom, hanem csak egyszerűen nem járok be, hanem helyette dolgozom.
2011. okt. 26. 19:06
 8/15 anonim ***** válasza:
Akkor viszont azzal is számolj, hogy még egy féléved elmegy a levesbe. A jelenlegi felsőoktatási tv. n+2-es szabálya miatt most már egyetlen félévet sem csúszhatsz, különben átkerülsz költségtérítésesre.
2011. okt. 26. 19:11
 9/15 A kérdező kommentje:
Jó, de mit tudnék csinálni? Akkor meg diákkedvezményeim nem lennének, ha most befejezem. Ezt pedig mindenképp itt hagyom minél hamarabb, mert nem is megy, nem is tetszik, és lenne egy jobb hely, ami nekem való.
2011. okt. 26. 19:16
 10/15 anonim ***** válasza:
61%

Azt nem tudom, mit csinálj, csak tudom ajánlani, hogy gondold át a dolgokat.

Április elejétől szeptemberig 2x-es áron vásárolsz jegyet, és így megspórolsz pár tízezer forintot, de ezzel megkockáztatod, hogyha jövőre beiratkozol és utána csúszol egy félévet (ami egyáltalán nem nehéz), akkor jó pár százezer forintot fizetsz önköltségként. Perpill pedig a kormányzat most akarja duplájára növelni ennek a nagyságát, bár a pécsi egyetemen végzett kimutatások ezt nem támasztották alá, de még semmi sem biztos.

2011. okt. 26. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!