Ha nem szerzem meg most félév végén a minimum 15 kreditet, sőt 1-et sem szerzek, attól még a 2. félévre beiratkozhatok, és passzívvá tehetem?
((át akarok menni másik szakra jövőre, de a diákjogviszonyomat meg akarom tartani a 2. félévben még))
Pannon Egyetem, ha ez fontos...
Felsőoktatási tv. 50.§ (1): Ha a hallgató bejelenti, hogy a következő képzési időszakban hallgatói kötelezettségének nem kíván eleget tenni, a hallgatói jogviszonya szünetel.
Na ha te most passziválsz (hallgatói jogviszonyt szüneteltetsz), nem teszel eleget a hallgatói kötelezettségeidnek, akkor az állambácsi miért tegyen neked szívességet azzal, hogy diákkedvezményre jogosulttá tesz?
Akkor nem passziválok...csak nem járok be maximum...
Egyébként megtudakoltam, még ha 0 kredit van a legelső félévben, akkor sincs szórás, csak évvégén van. (2. végén)
Nem érted...
Ha passzívon vagy, nem kapsz matricát.
Ha aktívon vagy, akkor meg megy el az államilag támogatott féléved. Amiből összesen 12 van, szóval nem érdemes egy kevéske diákkedvezményért pazarolni belőle. (Így neked már csak 10 maradna!)
Mondjuk az nem igaz, hogy egy másik képzésen már nem csúszhatsz, mert az n+2-es szabály csak egy adott képzésen belül érvényes, ha átmész máshova, ott is n+2 felhasználható féléved lesz (persze 10-nél több így sem lehet), szóval egy sima BSc-t megcsinálhatsz 2 félév csúszással még ezek után is.
De még mindig ott van, hogy mi van, ha MSc-re akarsz menni? Akkor meg azért fizethetsz jó sokat. Szóval nem érdemes így pazarolni az állami féléveket.
"Mondjuk az nem igaz, hogy egy másik képzésen már nem csúszhatsz, mert az n+2-es szabály csak egy adott képzésen belül érvényes, ha átmész máshova, ott is n+2 felhasználható féléved lesz"
Igaz. Mentségemre szolgáljon, hogy nem is oly rég épp ezért téptem a számat :D http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!