Unja még vki rajtam kívül a szóbeli érettségikre való tanulást?
Bizonyára. De ez nem unalom kérdése.
Hidd el, ha netá szeretnél főiskolára-egyetemre menni, ott vissza fogod sírni ezt a készülést, hogy csak ennyit kellett megtanulnod...
Az érettségizők hajlamosak túldramatizálni az érettségit, jajj miylne sokat kell megtanulni. Pedig ott volt rá 4 éved, ha addig tanultál, az érettségi csak ismétlés.
Egyetemen ennek ellenkezője: Egy órán leadnak annyi anyagot mint középsuliban 1 hónap alatt, amit nem értesz meg, vagy órán nincs rá idő, tanuld meg egyedül, otthon...
És a legtöbb tárgyból nem úgy van mint érettségin, hogy ha megjelensz kettes. (Az érettségi ilyen, nagyon-nagyon balfaxnak kell lenni ahhoz hogy ne kapd meg minimum a kettest.)
az utolsóval teljesen egyetértek!!!!!!
sosem értettem, hogy miért kell "lenézni" a fiatalabbakat és nagyképűsködni, hogy jaj az egyetem így, az egyetem úgy... Szerintem pár éve ti is ugyanitt tartottak, ugyanúgy sírt a szátok az érettségi miatt... Attól nem vagytok többek, hogy ti már "nagy" egyetemisták vagytok, csak idősebb 1 vagy pár évvel. Majd lesznek a mostani 18 évesek is 1x vizsgázó egyetemisták, és majd akkor ők is visszasírják, valóban. De attól még nem kell ilyen lekezelő módon, bunkó parasztként reagálni!
Ennyire erővel én is nektek eshetnék, hogy jajj majd ha dolgoztok megtudjátok, és visszasírjátok az egyetemi időket!!! Még sem szól az ember semmit...
26/N
Kedves 26/N. Dolgoztam már heti 60 órában, nem mondtál újat.
És nem, középsuliban sem szakadtam meg a napi max 2 óra tanulástól, témazárókra 3szor átolvastam az anyagot és nem szakadtam bele. Érettségire megírogattam magamnak az összes tételt, előtte való hétvégén átolvastam és szintén nem haltam bele, nem idegesítettem boldog-boldogtalant avval, hogy jaj de nehéz, te nem unod blablabla. Mert 4 év alatt megtanultam már MINDENT egyszer, sőt témazárókra mégegyszer otthon, inenntől kezdve nem értem miért kell rajta heteket ülni és sírni hogy milyen nehéz az élet.
Szóval ahhoz képest, amit vizsgákra elvárnak, bocsmár hogy merem írni, hogy nem kéne amiatt sírni, hogy a 4 évig tanult anyag felett kell ülnie MEGINT. Ha normálisan odafigyelt volna órákon, elég lenne mindent 3szor alaposan elolvasni és kész is van.
Elmondanám azt is, kedves hozzáért 26/N, hogy minden szóbeli érettségin annyi segítséget kapnak, amivel egy csimpánz is leteszi a szóbelit. Törin már csak forrásból megvan 3-as minimum, nyelvtanból ezt tanulta 4 évig, inentől kezdve mi a kérdés, irodalomból ott az egész mű és a 4 év tudása. Nyelvből meg ha tud középszinten, már túlteljesített. Miről is beszélünk?
Egyetértek 26/N-nel.
Én is egyetemista vagyok, nem értem, hogy miért kell mindig leugatni az érettségizőket. Természetes, hogy soknak tűnik nekik a tananyag, mivel ez az első komolyabb vizsgájuk.
Ha kiírnak egy ilyen kérdést, az biztos, hogy megjelenik legalább 2 tapasztalt, bölcs egyetemista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!