Az orvosira jelentkezők legnagyobb többsége valóban intellektuális családi környezetből származik?
Szerintem soha nem késő...
Én 25 vagyok, idén kezdem, ha minden igaz.
Egyébként a barátnőm rezidens, az anyja-apja őstermelő, egy másik ismerősöm rezdiens, neki az anyja orvos, az apja jogász, van még 2 ismerősöm, nekik sem orvosok a szüleik.
Az én esetem éppen azt igazolja, hogy ez nem igaz. Az egész családomból és rokonságból senki nem volt orvos, se mérnök, se senki fontosabb értelmiségi. A nagyamamám bolti eladó volt, a nagyapám gátőr, a másik nagyapám teherautóvezető, anyukám óvónő és apukám igazoltató rendőr :)
Ja és igaz, hogy szegények vagyunk, mert eléggé meghúz minket ez az állam (anya munkahelyén létszámleépítés, apától elveszik a nyugdíjt), úgyh szép lesz, DE bennem van tehetség, kitartás, ész, akaraterő, ambíció, szorgalom...úgyh mindenkinek hajrá, aki hasonló helyzetben van, mint én! A koli nem annyira drága, hazajönni nem fogok gyakran (SOTE-ra megyek és Nyíregyi vagyok), megpályázom az ösztöndíjakat, nyerek versenyeket...nem lesz ez gond. És így kell hozzáállni. Nm érdekel, hogy egoistának gondoltok, de én magabiztos vagyok, aminek meg is volt az eredménye:
biosz emelt érettségi: 100 %
kémia emelt érettségi: 98%
biológia OKTV 1. helyezés
és ez még nem minden...
Úgyhogy hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!