Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megérné az iskolaváltás?...

Megérné az iskolaváltás? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Egy 10-es lány vagyok,szakközépiskolába járok.Nem szeretem a jelenlegi iskolámat,sokat gondolkodtam már rajta,hogy átiratkoznék egy másikba.Nem nagyon szeretem az ottani légkört,nem tudtam igazán jól beilleszkedni és az iskola sem túl színvonalas.Szerintem megállnám a helyem egy erősebb iskolában is,mert szorgalmas vagyok és tanulok,csak nem tudom,mennyire érné meg.Nagyon nehéz lenne újra megszokni egy új iskolát,új osztálytársakat és új tanárokat.Viszont ha tényleg az iskolaváltás mellett döntök,akkor ez hogy zajlik?Hallottam arról,hogyha erősebb iskolába szeretne átmenni az ember,akkor vmi dolgozat-félét is kell íni és az alapján dönti el az iskola,hogy átveszi-e.Ez tényleg így van?És az gondot okozhat,ha már a választható tantárgyat kiválasztottam,amiből érettségizni szeretnék?És még most,év végén kell ezt elintéznem,vagy ráér az évzáró és bizonyítványosztás(kb.Jún.28.)után is?Kérlek titeket,akinek van ebben tapasztalata,az segítsen!Előre is köszönöm(:
2011. máj. 29. 16:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Amikor én átmentem egy másikba akkor osztályozó vizsgát kellett tennem egy szaktantárgyból. Bizonyítvány osztás után már mehetsz is másik iskolába be iratkozni, nekem az volt a szerencsém hogy nem akkor kellett osztályozó vizsgát írnom hanem fél évbe hogy bele jöjjek a szaktantárgyba és ha az nem sikerült volna akkor automatikusan vissza dobtak volna 9.be
2011. máj. 29. 16:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ:)És te miért mentél át?
2011. máj. 29. 19:41
 3/7 anonim válasza:

Szia!

Átérzem a helyzeted, én is teljesen abban a cipőben járok, amiben Te is. Ugyanúgy 10.-es lány vagyok, szakközépiskolába járok és nem igazán színvonalas a jelenlegi sulim. Ugyanúgy a váltást fontolgatom, már régóta, de pontosan ettől félek én is, hogy mennyire sikerülne a beilleszkedés egy új helyen, új környezetben. Én azt javaslom, hogy ha teljesen biztos vagy benne merj kockáztatni, és vágj bele az új suliba. A dolgozat meg csak nem lehet olyan nehéz. :P (tapasztalom sajnos nincs)

Azért is írok Neked, hogy tudd nem vagy egyedül, sokan vagyunk hasonló helyzetben!

Én sok sikert kívánok Neked, bárhogy is döntesz! :)

16/L

2011. máj. 31. 15:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Szia!Köszönöm a válaszod:)Jó tudni,hogy nem csak én vagyok ebben a helyzetben.Azt már eldöntöttem,hogy sulit fogok váltani,csak még azt nem tudom pontosan,hogy hová menjek:S.Pedig már eléggé sürget az idő és döntenem kéne..igazából sokat nem veszthetek.Itt biztos,hogy rossz maradna,de ott legalább lenne esélyem,hogy jobb legyen:)Bár a beilleszkedéstól tényleg félek,mert nem barátkozom könnyen:/.De majdcsak jó lesz,megpróbálok pozitívan hozzáállni:)
2011. jún. 1. 19:57
 5/7 A kérdező kommentje:
És én is sok sikert kívánok neked a döntéshez^^
2011. jún. 1. 19:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindenképp vált ha nem tetszik!

Én 11.-es vagyok, tavaly fontolgattam, hogy váltok, mert nagyon nem szeretem az osztályom, de a város legjobb iskolája, így az oktatás miatt maradtam.

Nem tudom, hogy megérte-e, hogy így telnek el a 'szép' diákévek, mert itt csak azt próbálták belém sugalni, hogy csak az 30. lehetek a sorban.. De ebből próbálok kitörni, de itt nem látom értelmét.

Személyiségfejlesztés is lenne ha váltanál, plusz ez a röghöz kötés a magyar társadalomra jellemző nagyon :D

Megfogadtam, hogy egyetemnél/fősulinál, vagy később az lakhelyeknél/országoknál nem félek majd váltani! Kockázat nélkül nem nyerhet az ember és inkább vágjon bele, minthogy azon töprengjen, hogy mi lett volna ha..

Hajrá!:)

2011. jún. 3. 22:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen,ez igaz:)Csak félek,hogy máshol se lesz jó:S.Mi lesz,ha az se fog tetszeni?:/De pozitívan állok hozzá és remélem,hogy minden rendben lesz...próbálok majd én is változtatni pár dolgon:)És az biztos,hogy a személyiségemnek is jót tenne:D.Köszönöm a válaszod,sokat segítettél^^
2011. jún. 5. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!