Egyetemen szociális munkás szak, vagy főiskolán turizmus-vendéglátás? Melyik végzettség a keresettebb?
Részemről, inkább a szociális munkás szak, ha már a kettő között kell választani. Bár, én biztos nem tanulnám.
Manapság mindenhol turizmus-vendéglátás szakot végző/éppen végzett diákot látni.
Amolyan tipikus tömeg szak. Inkább keress valami kevésbé 'felkapottat'.
Én nemzetközi gazd. szakra járok kb 150 fővel együtt. És ez csak egy főiskola, egy évfolyam :]]
Nálunk a turizmuson kb. 200an vannak.
igen, elég különböző a 2 szak. ne az alapján válassz,hogy melyikkel tudnál elhelyezkedni, mert az egészen más kérdés, ha könnyen szeretnél elhelyezkedni akkor orvosnak vagy mérnöknek menj, hanem az a kérdés,hogy melyiket csinálnád szívesebben.
sajnos az előttem szólóknak is igaza van,mind2 szak "büfégyanús", évek óta a turizmusra jelentkeznek a legtöbben, szociális munka bár nem egy slágerszak, megélni nem fogsz belőle valószínűleg a végzettséged szerint. persze vannak kiskapuk mindig, a tehetség utat tör magának mindig, de elég kevesen vannak..ha mondjuk külföldben gondolkodsz akkor turizmus, ha belföld és nem zavar,hogy nem fogsz nagy összegeket haza vinni, akkor szociális munkás. vagy egy 3.ban is gondolkodhatsz..
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nagyon bizonytalan vagyok, mert én most 5 éves spanyol tagozatra járok...ha a szoc. munkát választanám, nem tudnám hasznosítani a tudásomat, ha viszont a turizmust, akkor nagyon is. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!