Milyen orvosnak éri meg tanulni?
Mindig orvos szerettem volna lenni, teljesen mindegy, milyen, de ha már elvégzem az egyetemet, legalább keressek jól is, amellett, hogy szeretem a munkám.
Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Bőrgyógyásznak, nőgyógyásznak mindenképp megéri tanulni, mert abból itthon is megtudsz élni, nyithatsz magánrendelőt.
A gyógyszerészet az egy nagyon szép hivatás és nagyon jól meg lehet belőle élni itthon (persze attól is függ, hogy melyik karon szerezted meg a diplomád).Dolgozhatsz patikában (ami nem unalmas, mert az emberek nagy százalékának alapvetően van igénye arra, hogy személyre szabottan foglalkozzon vele a gyógyszerész, nagyon felelősségteljes munka), gyárban, lehetsz ismertető. Csak ajánlani tudom. A gyárakban pedig pont, hogy nem a vegyészeket keresik, hanem egyre inkább a gyógyszerészeket az oktatás is az irányba alakul. Persze előnnyel indulsz, ha az egyetemi évek alatt TDK-tál.
Külföldön meg teljes mértékben megállja a helyét a magyar diploma, mivel itthon magasabb szinvonalú a képzés.
"Bőrgyógyásznak, nőgyógyásznak mindenképp megéri tanulni, mert abból itthon is megtudsz élni, nyithatsz magánrendelőt. "
Persze...csak épp ahhoz nem kis tőke kell. Azt miből szeded össze? A rezidensi fizetésből (nettó 90)?
köszönöm a válaszokat! :D
ne vesszetek már össze :)
Utolsó: Magam is orvosnak tanulok, és nem a dr. címért. Sőt, még csak külföldre sem szándékozom menni.
Csak szerintem nem árt tisztán látni a helyzetet.
Egy csomóan azt hiszik, hogy az orvosoknak milyen jó, mert nyit egy magánrendelőt és kész. Csak éppen abba a többség nem gondol bele, hogy az eszközök, berendezések több millió forintba kerülnek.
Egyébként nem csak a bőrgyógyász és a nőgyógyász tud magánrendelőt nyitni, hanem szinte bármelyik orvos, néhány kivételtől eltekintve (pl. nyilván egy patológus nem).
Urulógus a lány divat miatt, mire megtanulod tele lesz a praxisod...Vagy a nőgyógyászat ugyanezért... Lásd a sok abortuszt.
Amúgy másnak nem nagyon csak akkor ha külföldre mész utána.
Hali mindenkinek. Na igen én egy kicsit megkésve írok ide, de jobb később mint soha. :)
Elsőnek én most jelenleg 16 éves vagyok, szakmán vagyok de nem szeretem ha ezt elvégzem utána érettségizni szeretnék és majd Csecsemő,Gyermekgyógyásznak szeretnek tanulni mert engem ez foglalkoztat a legjobban. Na de nem azért vagyok itt,hogy magamról írják.
A másik amit mondani szeretnék,hogy aki orvosnak tanul itthon Magyarországon az nem fog tudni kimenni külföldre ugyan is Állam bácsi, nem engedi ki az orvosak külföldre. Hát miért is? Csak itthon a sajátjainkat gyógyítsuk meg ne a kintieket... Remélem Segítettem Nektek.
Kedves előző, Magyarországon egy orvos képzése kb. 12-14 millió forint. Ezt egy normális, Magyarországgal ellentétben nem egy cigányputri szintjén leledző országban lazán megkeresi bárki egy év alatt.
Arról nem is beszélve, hogy bármikor mondhatjuk azt, hogy b-tokmeg nem megyünk dolgozni, és oldjátok meg a problémáitokat. Orvosnak tanulunk és nem rabszolgának. Állambácsi pedig bekaphatja, ugyanis csak a magyar orvosok kitartása és hazaszeretete tartja össze ezt az EÜ-nek csúfolt rakat trágyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!