Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen orvosnak éri meg tanulni?

Milyen orvosnak éri meg tanulni?

Figyelt kérdés

Mindig orvos szerettem volna lenni, teljesen mindegy, milyen, de ha már elvégzem az egyetemet, legalább keressek jól is, amellett, hogy szeretem a munkám.

Köszi a segítséget!

2011. máj. 21. 16:21
1 2
 11/18 hypota válasza:

Sziasztok!

Bőrgyógyásznak, nőgyógyásznak mindenképp megéri tanulni, mert abból itthon is megtudsz élni, nyithatsz magánrendelőt.

A gyógyszerészet az egy nagyon szép hivatás és nagyon jól meg lehet belőle élni itthon (persze attól is függ, hogy melyik karon szerezted meg a diplomád).Dolgozhatsz patikában (ami nem unalmas, mert az emberek nagy százalékának alapvetően van igénye arra, hogy személyre szabottan foglalkozzon vele a gyógyszerész, nagyon felelősségteljes munka), gyárban, lehetsz ismertető. Csak ajánlani tudom. A gyárakban pedig pont, hogy nem a vegyészeket keresik, hanem egyre inkább a gyógyszerészeket az oktatás is az irányba alakul. Persze előnnyel indulsz, ha az egyetemi évek alatt TDK-tál.

Külföldön meg teljes mértékben megállja a helyét a magyar diploma, mivel itthon magasabb szinvonalú a képzés.

2011. máj. 25. 15:43
 12/18 anonim ***** válasza:

"Bőrgyógyásznak, nőgyógyásznak mindenképp megéri tanulni, mert abból itthon is megtudsz élni, nyithatsz magánrendelőt. "

Persze...csak épp ahhoz nem kis tőke kell. Azt miből szeded össze? A rezidensi fizetésből (nettó 90)?

2011. máj. 25. 16:28
 13/18 hypota válasza:
Én nem ismerem a kérdező anyagi helyzetét, kitartását (gondolom te sem). Nyilván nem hülye és tisztában van vele, hogy a diploma megszerzése és utána a magánrendelő létrehozása nem kis munkába kerül. Ha tényleg ezzel szeretne foglalkozni (és elég elkötelezettnek tünt) akkor majd kitalálja, hogyan teremti meg a feltételeket és küzd érte. Például ha egy kozmetikával társul bőrgyógyászként egyből megvan hogy hogyan teremtse meg a tőkét, meg a betegkört is. De ez csak egy vázlatos ötlet. Egyébként köszönöm a kioktatást én is tisztában vagyok a jelenlegi helyzetekkel magam is az egészségügyben tanulok. De itt alapvetően nem ez volt a kérdés, hanem hogy milyen orvosnak éri meg tanulni nekem pedig ez a kettő ugrott be mert az én városomban is nyílt kettő rendelő és nagyon jól megy nekik. Neked viszont nem sikerült erre a kérdésre válaszolnod. Nem értem, hogy mire jó az hogy a válaszolóknak szólogatsz be, mikor a cél az lenne, hogy a kérdésre válaszolj és segíts a kérdezőnek. Ha nem tudsz érdemben hozzászólni inkább ne írj semmit. Ráadásul a "de keveset keresnek az orvosok nehogy annak menjél vagy menekülj ki külföldre" szemlélettel csak elveszed annak a kevés embernek a kedvét aki esetleg tényleg magáért a hivatásért és nem csak a Dr címért menne orvosnak. És kérdem én ha mindenkinek ezeket sugalljuk ki fogja az itt maradt embereket gyógyítani? Az élet nem csak a pénzről szól és a munka akkor jó ha azt hivatásként, örömmel tudja megélni az ember. A legnagyobb tisztelettel kérlek ezt ne csináld.
2011. máj. 25. 18:39
 14/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! :D

ne vesszetek már össze :)

2011. máj. 25. 18:51
 15/18 anonim ***** válasza:

Utolsó: Magam is orvosnak tanulok, és nem a dr. címért. Sőt, még csak külföldre sem szándékozom menni.

Csak szerintem nem árt tisztán látni a helyzetet.

Egy csomóan azt hiszik, hogy az orvosoknak milyen jó, mert nyit egy magánrendelőt és kész. Csak éppen abba a többség nem gondol bele, hogy az eszközök, berendezések több millió forintba kerülnek.

Egyébként nem csak a bőrgyógyász és a nőgyógyász tud magánrendelőt nyitni, hanem szinte bármelyik orvos, néhány kivételtől eltekintve (pl. nyilván egy patológus nem).

2011. máj. 25. 19:39
 16/18 shimac válasza:

Urulógus a lány divat miatt, mire megtanulod tele lesz a praxisod...Vagy a nőgyógyászat ugyanezért... Lásd a sok abortuszt.

Amúgy másnak nem nagyon csak akkor ha külföldre mész utána.

2011. máj. 26. 19:40
 17/18 anonim válasza:

Hali mindenkinek. Na igen én egy kicsit megkésve írok ide, de jobb később mint soha. :)

Elsőnek én most jelenleg 16 éves vagyok, szakmán vagyok de nem szeretem ha ezt elvégzem utána érettségizni szeretnék és majd Csecsemő,Gyermekgyógyásznak szeretnek tanulni mert engem ez foglalkoztat a legjobban. Na de nem azért vagyok itt,hogy magamról írják.

A másik amit mondani szeretnék,hogy aki orvosnak tanul itthon Magyarországon az nem fog tudni kimenni külföldre ugyan is Állam bácsi, nem engedi ki az orvosak külföldre. Hát miért is? Csak itthon a sajátjainkat gyógyítsuk meg ne a kintieket... Remélem Segítettem Nektek.

2014. febr. 17. 00:09
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előző, Magyarországon egy orvos képzése kb. 12-14 millió forint. Ezt egy normális, Magyarországgal ellentétben nem egy cigányputri szintjén leledző országban lazán megkeresi bárki egy év alatt.

Arról nem is beszélve, hogy bármikor mondhatjuk azt, hogy b-tokmeg nem megyünk dolgozni, és oldjátok meg a problémáitokat. Orvosnak tanulunk és nem rabszolgának. Állambácsi pedig bekaphatja, ugyanis csak a magyar orvosok kitartása és hazaszeretete tartja össze ezt az EÜ-nek csúfolt rakat trágyát.

2014. febr. 17. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!