Milyen orvosnak éri meg tanulni?
Mindig orvos szerettem volna lenni, teljesen mindegy, milyen, de ha már elvégzem az egyetemet, legalább keressek jól is, amellett, hogy szeretem a munkám.
Köszi a segítséget!
Magyarországon ha becsületes vagy, akkor semmilyen orvosnak nem éri meg tanulni, legalábbis most nem. Egyébként pedig szülész-nőgyógyász,vagy sebész, tehát ahol sok a hálapénz.
Habár a magyar EÜ két-három éven belül összeomlik a hatalmas rezidens kiáramlás miatt, ezt csak a fizetések drasztikus emelésével lehet megakadályozni,szóval szerintem javulni fog a helyzet.
Az állatorvos is jó.
Ha elhullik egy páciens, akkor ráfoghatod, hogy nagyon előrehaladott állapotban volt.
Mi a baj a gyógyszerészettel?
Magyarországon a nagy patikaliberalizációnak köszönhetően, gombamód elszaporodtak a patikák (SIPO patika és társai), azt hiszik az emberek, hogy a gyógyszerész csak patikai pénztáros aki kiadja a gyógyszert. Ma már nincs megbecsültségük. Patikát sem olyan egyszerű nyitni, ilyen versenykörnyezetben, főleg úgy hogy a kiszolgálás minősége már nem számít az embereknek, mert mindenki rohan. A másik felháborító dolog, hogy egyes patikaláncok 200ft-os öblitővel, meg ajándékokkal csábítgatják a nyugdíjasokat a gyógyszertárba és ez undorító! Ez ugyanúgy egészségügyi ellátás, vmi erkölcsnek itt is kéne lennie nem? Egy patika, nem egy kisbolt ahol vegyél minél többet és ajándékot kapsz! Ezek a láncok leszarják, hogy mi lesz a beteggel,csak vásároljon minél több gyógyszert. Az orvos nem minden eseteben ellenőrzi,hogy a sok gyógyszer üti-e egymást, vagy ha ellenőrzi az nem az ő dolga lenne, hanem a gyógyszerészé. Legalábbis régen így volt...vagyis semmi felelősségük nincs, csak ülnek a kiadó mögött és egy gép ellenőrzi a beteg adatait, semm extra dolguk nincs, pár kenőcs kikeverése, vagy kúp kiöntésésén kivül - -"
Jah meg barátom annyira unta a patikai melót (semmi kihívás, totál unalom), hogy inkább tanársegédnek ment, PhD mellett és ahogy végez, megyünk ki külföldre.Azt mondja, hogy ő nem pénztárosnak tanult, és tök igaza van! Fogorvosként könnyebb elhelyezkedni, jobbak a lehetőségek külföldön, oda elég a fogorvosi diploma.
Ahhoz, hogy külföldön gyógyszergyárhoz vagy vmi komolyabban fizető helyre kerülhess,ahhoz elvárás a PhD végzettség. A másik, hogy Magyarországon nincs vmi sok gyógyszergyár,kevés a lehetőség, a gyárak is egyre több vegyészt alkalmaznak, mint gyógyszerészt.
Hát hirtelen ennyi jutott eszembe, barátomnak biztos lenne még mit mesélnie...én ezeket hallottam tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!