A patológia órán ugye "csak" nézem a boncolást és nem én végzem?
Figyelt kérdés
7x2 órám lesz belőle, ETK szakon, tehát nem általános orvos. Mennyire viseli meg az embert? Eléggé félek tőle...2011. máj. 10. 13:24
1/6 anonim válasza:
Részvétem. Szerintem nem te végzed majd, kezdőknek nem adnak ilyen feladatot...csak tanulási célból fiygelitek majd meg. Ismerősöm egyszerű kórházi ápoló nővér de annak idején ők is néztek boncolásokat. Szerinte először nagyon rossz, soakn rosszul lettek, de idővel ha sok órád lesz megszokod majd. Ne félj tőle ha idáig eljutottál már ne add fel!
3/6 anonim válasza:
Szerintem nem csak nézni kell, hanem csinálni is, itt ne azt képzeld el, hogy boncolás van (szóval a frissen meghalt egyént neked kell felboncolni), hanem a formalinnal tartósított (több éves) tetemeket, testrészeket kell kipreparálni tanulási célzattal. Bár gondolom attól is függ, hogy ETK-n mire mész, meg melyik egyetem? Amúgy amit én írtam az nem visel meg, csak a formalin miatt kellemetlen.
4/6 A kérdező kommentje:
Igen, ügyes vagy, jól kiszúrtad, büszke lehetsz magadra. Az ETK nem szak, hanem kar, elírtam.
2011. máj. 10. 18:06
5/6 anonim válasza:
A patológiai és az anatómia boncolás nem ugyanaz...
Ha neked patológiád lesz, akkor erősen valószínűnek tartom, hogy csak nézned kell.
6/6 A kérdező kommentje:
Hat nagyon nagyon remelem, nekem ez a preparalas se tul szimpatikus. Annyit irnak, hogy patologia elmelet 7x2, gyakorlat 7x4.
2011. máj. 10. 18:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!