Tényleg túl vannak "sztárolva" a pesti egyetemek?
Szerintem nem. Nem csak arról van szó, hogy helyileg Pesten van egy egyetem, hanem Pesten sokkal több lehetőséged van a fejlődésre: pl. több tucat gyakorlati hely közül válogathatsz, valamint sokkal több szakmai rendezvény van, mint az összes vidéki városban együtt.
Ez - ha valaki nem csak papírt akar, hanem valódi tudást - rengeteget számít.
Igazából ez szak függő. Vannak olyan szakok, amik vidéken lehet, hogy jobbak.
Én medikus vagyok, és ezért csak a SOTE kontra vidék témában tudok nyilatkozni. Ebben az esetben viszont meg kell állapítanom, hogy a SOTE semmivel sem jobb Pécsnél, Szegednél, vagy Debrecennél, sőt van olyan fontos tantárgyuk, amiből kifejezetten náluk a legkevésbé jó az oktatás (sejtbiosz). Viszont félreértés ne essék, más tantárgyból lehet, hogy ők a legjobbak, az élettant például náluk jobban oktatják, mint itt Pécsen.
egy egyetem nem azért van túlhypeolva, mert pesten van, hanem mert jó. nem véletlen h a bme,elte,corvinus van előtérbe helyezve. nem hiszem h egy bme-t össze lehet hasonlítani egy vidéki műszaki karral (kivéve miskolc talán). vagy a corvinus gtk-ját egy másikkal. elte ugyanez.
(persze nem az egész egyetemről beszélek, hanem a legjobb szakokról)
Szerintem szakfüggő. Az összehasonlítási alapom kicsi, de amit láttam:
- adott a KE: ahol voltam, az barátságos volt, az oktatók segítenek
- budapesti egyetemek (GDF, BME, ELTE): rideg, az oktatók ellenségesek, jelentős részük kifejezetten szemét (persze ELTE BTK és TáTK tömegesen üdítő kivételek)
A minőség kb. egyforma volt, de KE-n simán végzek az előírt idő alatt, Budapesten nem annyira biztos.
KE-re szerettem járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!