Egy szülő 3 napot igazolhat egy tanévben. Hogy igazoljam le az 5 perces késést?
Nem vagyok felelőtlen szülő! A nagyobbik gyermekem egyetemista. 5 km-re lakunk az iskolától, busz nincs.
Egyébként az oktatási törvényben nincs tiltva ez a fajta igazolás, tehát szerintem engedélyezett.
Nem engem kellene meghuzgálni egy igazolatlan óra miatt, hanem azokat, akik erre tényleg rászolgálnak. Egyébként a gyermekem 4-es tanuló.
És még valami: Az iskolában a tanárok az utóbbi időben ezzel büntetnek. Beszélgettél az órán, 5 perc késés beírva.Ehhez mit szólsz?
Én nem mondtam olyasmit, hogy felelőtlen vagy. Lesz öt perc igazolatlan késése, nagy kaland. Ha egyszer vagy kétszer fordul elő, nem lesz semmi baja belőle, ha meg sokszor, akkor nincs miért igazolni.
"Egyébként az oktatási törvényben nincs tiltva ez a fajta igazolás, tehát szerintem engedélyezett."
Szerinted. De egy jogász igencsak hüledezne. Még egyszer: a főszabály az, hogy ott kell lenni. Innentől fogva olyan igazolás engedélyezett, ami külön engedélyezve van.
"Egyébként a gyermekem 4-es tanuló."
Ennek a kérdéshez semmi köze.
"És még valami: Az iskolában a tanárok az utóbbi időben ezzel büntetnek. Beszélgettél az órán, 5 perc késés beírva.Ehhez mit szólsz?"
Azt, hogy helytelen. Panaszt kell tenni az igazgatónál. Ha az összes osztálytársa igazolja, hogy ott volt időben, akkor a késés beírása tarthatatlan, és még okirathamisítás gyanúja is felmerülhet.
Ha összeadnánk, hogy egy tanár egy tanévben hány perccel később megy be az órára,mit gondoltok hány óra jönne ki?
És mielőtt valaki letámadna: Én is pedagógus voltam.
Félreértettél. Az oktatási törvényben az szerepel, hogy a szülő 3 tanítási napot igazolhat.Az nincs benne, hogy egybe, vagy részletekbe.
Az, hogy 4-es tanuló azért írtam, mert Őt is egy kalap alá veszik azokkal a gyerekekkel akik iskolakerülők és általában bukdácsolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!