Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyha írásbeli érettségin...

Hogyha írásbeli érettségin mondjuk 4es 5ös vagyok, de szóbelin 1es, akkor megkapom az érettségit?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 27. 12:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Nem, az bukta
2011. ápr. 27. 12:37
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
Látom, nagyon felkészült vagy. Sem az írásbelin, sem a szóbelin nincs osztályzat, hanem pontszám. A 4-es, 5-ös stb. szavakba kötőjel kell, számok után nem pakolunk betűket ész nélkül, a szóbelin pedig külön 10%-ot kell elérni, hogy átmenjél. Pl. az informatikában 120 a gyakorlati max., 30 a szóbeli, akkor 120 pontos gyakorlati 2 pontos szóbelivel elégtelen, de 117 pontos gyakorlati 3 pontos szóbelivel jeles.
2011. ápr. 27. 13:03
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, de nem kértem hozzá arrogáns megjegyzéseket! húúú nem írtam kötőjelet, na bumm! Hidd el tisztában vagyok vele hogy kell helyesen írni.. msnen sem ír mindenki pontosan, vagy akármelyik fórumot megnézed fogsz olyat találni, hogy a tetszik helyett tecciket írnak, és nem azért, mert nem tudják hogy hogy kell, hanem mert 1: kényelmesebb 2: az írásban is kialakult 1 fajta nyelvtani szleng, ha lehet így nevezni! különben meg az a lényeg, hogy megértse a kérdést, az ember, ha azt akartam volna tudni helyesen írtam e le a mondatot, azt kérdeztem volna meg!

A választ pedig mégecccccccer köszönöm!! :P

2011. ápr. 27. 13:49
 4/12 anonim ***** válasza:
53%
És még én vagyok arrogáns... Tudom, mit találok a fórumokon, de szerintem az igénytelenséget nem menti, hogy más még igénytelenebb. Ha meg ilyen helyre írsz, bizony benne van a pakliban az is, hogy ezt szóvá teszik.
2011. ápr. 27. 16:22
 5/12 anonim válasza:
100%

Tisztelt Válaszoló!

A 10% még mindig egyes osztályzattal jár, 20%-tól van meg a kettes.

A kérdezőnek, ha a szóbelid elégtelen, akkor nem kapsz érettségit, a kettest minimum el kell érned szóban is, az pedig 20%.

2011. ápr. 28. 10:55
 6/12 anonim ***** válasza:
48%
És szerinted én az ellenkezőjét mondtam? Ha a kérdéssel együtt olvasod a választ, akkor látni fogod.
2011. ápr. 28. 11:56
 7/12 A kérdező kommentje:
Oké, rendben! De akkor sem értem, miért zavar, ha 1 kötőjelet nem írok oda :D Ha ennyire Mr. Perfekt vagy, menj el nyelvtan tanárnak, ne itt éld ki magad! Vagy nincs jobb dolgod, mint pásztázni a leveleket, és belekötni, ha valami nem tetszik? Vagy gondok vannak, az életedben, és nem tudod hol levezetni? nem értem! De nem is akarok fölöslegesen vitatkozni, mert ez már nevetséges :D Úgyhogy peace van, és szuszá! :D remélem nem válaszolsz!
2011. ápr. 28. 13:02
 8/12 anonim ***** válasza:
67%
Sajnos, vagy sem, a szóbeli dönt. Ha karót írsz szóbelire se mehetsz. Ha viszont 5-öst írtál és szóbeli karó, az bizony bukta. Általában úgy is osztályoznak, hogy ha nem akarnak megbuktatni, pl. a jó írásbeli miatt, húzhatsz újabb tételt. De ha kimonják a "szekundát", akkor véged.
2011. ápr. 28. 14:47
 9/12 anonim ***** válasza:

Szóbelin beszélni, beszélni és beszélni!

Ha nem is tudsz egy kukkot sem az adott tételről, akkor is tégy úgy mintha tudnál mindent!

Nekem pont a töri tanárom mondta, hogy nagyon szépen hangsúlyozva, igényesen elmondtam a semmit (persze csak vizsga után vágta a képembe) és ezért adott 60%-ot szóbelimre.

Ha nézel magad elé vagy segítségkérően bámulsz a tanárokra az nem fogja megkönnyíteni a helyzeted!

Használj ki minden apró segítséget és nem lesz gáz! :)

2011. ápr. 29. 14:04
 10/12 anonim válasza:
73%

Ha valamit kérdezel, megtisztelhetnéd a potenciális válaszadót, hogy helyesen írsz. nem egy haveroddal csetelsz. Egyébként meg röhejes, hogy valaki érettségire készül, és LÁTSZÓLAG zéró a helyesírása.

Ja, el tudom képzelni, hogy Word-ben egy helyesírás ellenőrzést lefuttattál a következő kommentjeiden!

Jöhet a lepontozás! :)))))))))))))

2011. ápr. 30. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!