Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pázmányosok! Ez igaz?

Pázmányosok! Ez igaz?

Figyelt kérdés

Egy kérdésemmel kapcsolatban kaptam kommentként ezt a videót. Szeretek egy dolgot több oldalról megvizsgálni, így érdekelne a véleményetek, esetleg tapasztalatotok.

http://www.youtube.com/watch?v=sbhNiiKs5Eo

2011. ápr. 9. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez a "botrány" már rég lepergett. Mint az kiderült, a hanganyag jelentősen meg volt vágva.
2011. ápr. 9. 11:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ez csak egy elferdített dolog? Azért kérdem, mert én is oda szeretnék járni. Egyébként alaphangulatában vallásos az iskola, vagy ugyanolyan, mint bármelyik másik egyetem?
2011. ápr. 9. 12:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan, mint bármely más egyetem. Annyiban más mégis, hogy van LEHETŐSÉG (nem kötelező, csak egy választási lehetőség!) a katolikus vallással kapcsolatos közösségi tevékenységekre, pl. van keresztény diákkör, meg ilyesmi. Illetve az épületben vannak erre utaló jellegzetességek, pl. az egyes szárnyak latin neveket viselnek, de nem egy hitgyülekezet, nyugi.

A videóról meg csak annyit, hogy igen, összevágott ferdítés. Persze, Kati néni mondta ezeket a mondatokat, de aki nem volt ott az -egyébként nagyon klassz- előadáson, az nem tudhatja, milyen kontextusban hangzottak el ezek. Ez egy közgáz előadás volt, és a kommunizmus volt a témája. A tanárnő nagyon aranyos és sok viccet elsütött. Egy jó tanárnak többek között ez IS egy ismérve, hogy nem mereven, könyvből felolvasva tartja az óráit (sajnos sok ilyen is van), hanem élvezetesen, helyenként viccesen. Lehet hallani, hogy a közönség is röhög.

Fel lett fújva ez a dolog rendesen. Ez ne gátoljon meg abban, hogy pázmányos légy.

2011. ápr. 9. 13:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Kedves válaszoló. Megírnád hogy a makro vagy a mikroökonómiához tartozik e az hogy Kodály hogyan utasította vissza Rákosit? Egyébként azt mindenki tudja hogy meg lett vágva hiszen nem folyamatos a szöveg.Én szégyellném magam a kedves tánárnéni helyében. De az ilyen pártkatona kommunistáknak akik még a Rákosi rendszerben élnek és az egyetemmel meg eltartatják magukat páros lábbal kellene kirúgni. Ezek képezzék a jövő értelmiségét? pl jogászokat? Hát a szavaival élve "lóf@szt"!

Ezt a videót is meg lehet nézni.Ettől már majdnem elhánytam magam.

http://www.youtube.com/watch?v=glpMPKOktjo&feature=related

2011. ápr. 9. 13:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy előadás közben elkalandozik az ember, és anekdotázásba kezd. Sok ilyen elhangzott, elhangzik más tanárok szájából is, persze mindenből lehet botrányt gyártani.

A Kodály-anekdotát évekkel azelőtt mástól is hallottam. Akkor és ott egy üde színfolt volt az előadásban. De nyugodtan bele lehet magyarázni mindent.

2011. ápr. 9. 14:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! 04-09 13:00-nak kiváltképp!:)
2011. ápr. 12. 15:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!