Miért kell egy osztatlan egészségügyi szakon meglennie az összes tárgynak a tanulmányi ösztöndíjhoz?
Figyelt kérdés
Engem nagyon zavar és nem is látom értelmét, hogy az osztatlan egészségügyi szakokon (orvosi,fogorvosi) miért kell hiány nélkül minden felvett tárgyat teljesíteni, méghozzá azokat alapból jól + mivel nagyon kevés kredit gyűlik össze egy évben a kötvál+kötelezőekből (első szemeszterben mindent felvettem és 20 körül voltam, emellé jöttek a szabválok), így ezek mellé kell jó pár szabvál hogy valamennyire érdemesebb kreditindexet érjen el az ember (tanulmányihoz elegendőt). Hiába vettem fel rengeteg tárgyat és csináltam magas kreditindexet… ha aztán egy vizsgán meghúznak és egyből nem adnak támogatást. Telefonáltam több helyre is, ide oda küldtek a tanulmányi osztályról, HSZI stb, mert ők még nem hallottak ilyet hogy kizáró ok lenne egy teljesítetlen tárgy, pedig de, egy dokumentumban benne van amit ha kell linkelni tudom majd. A többi szakhoz összehasonlítva meg alapból sokszor elég az alap tárgyakat felvenni és pár szabvált, így is rengeteg kredit kijön (nyilván a többi évfolyamtársnak is), de könnyebb is teljesíteni őket összességében? Vagy ennyire spórolni kell ezen a két szakon lévő hallgatókon? Tavaly például nálunk fogorvosin a 70 tanulóból hatnak adtak tanulmányit, az első kapott negyvenet az utolsó a minimumot, közte pedig 5-10 ezrekkel csökkent a támogatás) miközben más szakokon a 200 diákra kaptak vagy ötvenen. És nem, nem csak azért kaptak hatan mert mindenki más olyan rossz lett volna. Bárhogy próbáltam rájönni vagy valami infót keresni erről a bukott tárgyas kizárásos szabályról nem találtam érdemi választ.ma 16:02
1/2 anonim 

válasza:

Nagynéném orvos. Negyven éve is így volt. Nemhogy bukott tárggyal, de kb. 4,5 ös átlaggal is csak aprópénzt kapott. Nagybátyám, műszakin, négyes átlaggal, gyakorlatilag eltartotta magát, olyan jó ösztöndíja volt.
2/2 anonim 

válasza:

Az is elég gáz, hogy 5,0 átlaggal, ugyanilyen szigorlattal nem kap valaki ösztöndíjat, mert valaki kettest kapott egy első féléves tárgyból újravizsgázásra még pluszban. 🤷🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!