Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A bölcsészek tényleg hülyék?

A bölcsészek tényleg hülyék?

Figyelt kérdés

Miért van az a köztudatban, hogy a bölcsészek hülyék?

Tényleg laza a bölcsészkar?

Kik mennek oda?

Tudnátok gyakorlati tapasztalatokkal is szolgálni?

2011. márc. 14. 15:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
28%

nem hülyék, csakmondjuk úgy, hogy komperatív előnnyel rendelkeznek a sültkrumplisütés terén... amúgy meg egy tanulságos videó a bölcsészekről:

http://www.youtube.com/watch?v=ctjFISyZdZg

görbetükör, hogy mit is kellene velük megtanítani xD

2011. márc. 14. 22:27
 12/17 anonim ***** válasza:
31%

http://www.youtube.com/watch?v=s233IA1f2L4

Különösen 9.50-től.

A jó képességű BME-s. Olyan sötét, mint a táskája.

2011. márc. 15. 06:38
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
A srác terméktervező vagy építészmérnök így szemre, őket nem is tekinti senki se mérnöknek :)
2011. márc. 15. 07:45
 14/17 anonim ***** válasza:
ez a videó....nagyon komoly
2011. márc. 15. 12:51
 15/17 anonim válasza:
83%

Annyi, hogy az alaptézis ugye az, hogy aki nem érti a matekot az hülye. Az ilyen komoly összefüggésekre alapozott érvelést meg bölcsész legyen a talpán, aki megtámadja.

Egyébként ez az egész egy színtiszta baromság. Nem a bölcsész a hülye, hanem egyes emberek, az meg már részletkérdés, hogy milyen szakra ment. Jómagam humán beállítottságú vagyok, valamiféle istenként tekintek azokra, akik ténylegesen értik a matematikát, gyakorlatilag bármilyen szinten, viszont nem fogom őket azért lenézni, mert nincsenek tisztában alapvető irodalmi fogalmakkal, költőkkel, filozófiák alapjaival. A probléma az, hogy ez visszafelé csak addig működik, amíg az ember el nem hagyja a középiskolát/gimnáziumot, mert utána a páciensbe belenevelik a lenéző mentalitást.

Bölcsészkarra járok, azon belül pedig egy idegennyelvi szakra, tudok verset, novellát írni, néha bizony révedezek, álmodozok, de ez nem azért van mert szeretem az irodalmat, hanem azért, mert amolyan "művészlélek" vagyok.

Teljesen mindegy, hogy ki mit végez, a lényeg, hogy miután végzünk, szükségünk lesz egymásra. Egymás fikázását meg egy szép napon kinőjük.

2011. ápr. 1. 20:03
 16/17 anonim ***** válasza:
67%

""Ráadásul műszaki középsuliba járt, szóval még a matekhoz sem sík... " - az kemény... középsulis matekot tudja, minden elismerésem xD"

Mért, mégis mi a szrt kéne tudnia? Ha azt tudná, amit te, ha mindenki azt tudná, te se kellenél a halálnak sem. Miért kéne bárkinek is többet tudnia (aki nem arra szakosodik) a középsulis mateknál? Anyukád pl. többet tud annál? Hagyjuk már.

2015. szept. 20. 10:29
 17/17 anonim ***** válasza:
50%
#16-os. A kontextus ami vicces. Nyilván nem elvárás, hogy egyetemi szintű matekot toljon mindenki. De ez így pont annyira nevetséges, mintha egy 40 éves érettségizett ember azzal vágna fel, hogy ő aztán nem sík hülye a nyelvtanhoz, hiszen gimnáziumban érettségizett belőle, aztán leírja, hogy "mindíg", "lessz", "muszály", nem ismeri az egyenlőre meg egyelőre szavak jelentését, stb... Szóval én is műszaki középiskolába jártam és bízvást állíthatom, hogy ott 30 emberből vagy 20-25-ben a matematikai, mérnöki gondolkodás szikráját sem sikerült elültetni 5 év alatt. De ismétlem, szerintem ez nem gond. Csak ha a matek tudás a téma, akkor erre hivatkozni egy kicsit vicces... :)
2017. márc. 27. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!