A bölcsészek tényleg hülyék?
Miért van az a köztudatban, hogy a bölcsészek hülyék?
Tényleg laza a bölcsészkar?
Kik mennek oda?
Tudnátok gyakorlati tapasztalatokkal is szolgálni?
Köszi a választ!
Amúgy miket tanulnak az "öskolában" amire fel tudnának vágni?
Azért ez így elég nagy általánosítás. Nekem van olyan bölcsész ismerősöm (történelmet végzett), aki egyáltalán nem hülye. Okos, értelmes, intelligens.
Ráadásul műszaki középsuliba járt, szóval még a matekhoz sem sík...
Amúgy manapság szinte minden karon sok a hülye, nem odavaló ember. Túl sok embert vesznek fel, és a nem túl okosak is bekerülnek.
De ugyanúgy lehet egy mérnök is gyökér, mint egy bölcsész.
" lehet egy mérnök is gyökér"
Nagy százaléka az is. Nem, nem vagyok bölcsész.
Hát legtöbbször azok mennek oda akik semmire sem jók...
és igazából nem lehet vele manapság semmit kezdeni...
Attól függ,embere válogatja.A szabad bölcsész szakon pl.vannak 'érdekes',elvont emberek,akiket mások hülyéknek neveznek.Sokan vannak,akik nem értenek a matekhoz,ezért elmennek valamelyik bölcsész szakra,de fogalmuk sincs, hogy minek,vagy hogy mit akarnak vele kezdeni.Illetve a sok komédiás kislány,akik azt hiszik, hogy az alapszak elvégzése után azonnal délutáni műsort kapnak valamelyik csatornánál,és két kézzel kapkodnak majd utánuk.Kár,hogy az a szak nem ehhez a munkakörhöz nyújt háttértudást.
Némelyik szak lazábbnak mondható,persze sokat kell olvasni stb.,ami valakinek megy,de valakinek kínszenvedés lenne a sok feladott irodalom.Inkább az terjedt el a bölcsészekről szerintem,hogy nem találnak állást a végzettségükkel,illetve hogy az semmire nem jó,amiben lássuk be-előfordul,hogy van némi igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!