Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan beszéljem le a lányomat...

Hogyan beszéljem le a lányomat arról, hogy történész legyen?

Figyelt kérdés

Azt mondja, őt csak a történelem érdeki olyan szinten, hogy egyetemre menjen vele (mondjuk jó is belőle), viszont én nem nagyon támogatom, hallottam, hogy rettenetesen nehéz vele elhelyezkedni, szinte lehetetlen...

Hogy beszéljem le róla?

19 éves lányról van szó...

2011. márc. 8. 17:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%

Nem szabad lebeszélni róla. Hagy tanulja azt, amit szeret, és érdekli is. Meg ott nem csak történelmet fog tanulni, lehet hogy ott megismerkedik olyan tárgyakkal, amik elkezdik jobban érdekelni, és utána másod diplomához olyan területre jelentkezik.

Szoktak lenni érdekes diploma párok,amik elsőre teljesen összeférhetetlennek tűnnek pl. közgazdász-történész, szociológus-történész, de ismerek olyat is akinek jog és mellette pszichológia diplomája van.

Ha meg menet közben rájön, hogy mégsem érdekli annyira a történelem, még mindig tud újra felvételizni más fősulikra/egyetemekre, szakokra.

2011. márc. 9. 13:27
 12/13 anonim ***** válasza:
47%
Nem szabad lebeszélni! Persze, bizonyára több olyan szak is van, amivel jobban el lehet helyezkedni, de ha az ember nem szereti, akkor soha nem lesz pl. mérnök vagy közgazdász.
2011. márc. 14. 05:22
 13/13 anonim ***** válasza:
Már közgazdászból is sok van,azzal sem könnyű elhelyezkedni,több közgazdász ismerősöm is munkanélküli.Én törit végeztem jelenleg OKJ képzésre járok ékszer és műtárgybecsüs képzésre.De későbbi terveim közé tartozik,hogy elvégzem a phd-t de addig valamiből meg is kell élni,ezért kell hozzá egy szakma is.Ha nem akar a lány tanár lenni közoktatásban(én nem akartam), akkor ajánlom neki,hogy szerezzen egy szakmát is,hogy meg tudjon valamiből élni,aztán ha ez megvan akkor még elvégezheti a phd-t levelezőn is és attól még ha jó lehet belőle később egyetemi tanár,történész.De a professzorok már relatíve öregek,huszonéves profról én még nem hallottam,nálunk a legifjabb is 40 éves volt.Amúgy csak ajánlani tudom a lánynak,hogy iratkozzon be,mert a képzés maga az nagyon jó,kíváló tanárok vannak(legalábbis Szegeden-én oda jártam),de gondolom a többi egyetemen is hasonló jók a tanárok.Az órák nagyon érdekesek,ha a lányt valóban érdekli a történelem akkor élvezni fogja.Nagyon családias,jó hangulatú órák vannak.Csak a dolog egyetlen szépséghibája,hogy ehhez bizony szakma is kell,mert 35-40 éves korig nem lehet munkanélkül lenni azért.Sok tanárom pl. fiatal korában teljesen mást csinált és csak később lett belőle történész,egyetemi tanár.Egy történész is aki a szakmában dolgozik azt mondja erről,hogy "nagy vargabetűket kell tenni addig míg végül tényleg történészként el tud helyezkedni az ember" az idősebbek előtt nagyobb a játéktér,ha már letettek valamit az asztalra.Akkor már elmehetnek tanítani az egyetemre,vagy kutatóintézetben helyezkedhetnek el-ami megint csak nagyon érdekes,nagyon jó munka.Könyveket is lehet írni,előadásokat lehet tartani-nem kis dolgok ezek.Ha tényleg ilyen érdeklődése van az ifjú hölgynek akkor nem szabad ebben megakadályozni,mert jó ha az embernek van egy álma,egy célkitűzése és ezt fáradtságos munka árán,hosszú-hosszú évek alatt eléri,ez valami óriási dolog.A magasabb fokozatokat(MA,PHD) nagyon sokan levelezőn csinálják meg munka mellett-én is ezt teszem.A mérnöki szakma pedig tényleg nagyon szép,nagyon jó de aki matekból nem kitűnő annak a képzés maga egy kínszenvedés,borzalom.Szerintem pedig egy átlag matekos a mérnöki képzést el sem bírná végezni-ehhez átlagon felüli matek tudás szükséges+nagyon magas szintű fizika+sajátos látásmód.Ez a legtöbb emberben nincs meg és ha nincs meg azzal kár foglalkozni.Mert van egy olyan mondás(ami egyébként nagyon igaz),hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni.Én is ezt vallom.Mert ha az ember olyan dolgot erőltet ami nagyon nem megy,az kínszenvedés annak is aki csinálja,meg annak is aki nézi(lásd magyar foci pl.).Egyszóval azt javaslom,hogy menjen törire a fiatal hölgy.
2012. ápr. 16. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!