Hogy beszéljem le a haverom Jelky András Ruhaipari Szakközépiskoláról?
A Jelky András Ruhaipari Szakközépiskolába akar menni egy olyan haverom aki nem tud rajzolni és utál varrni és kézműveskedni. Azért nem abba a gimibe felvételizik ahová én, mert a Jelkybe akar menni :((
Hogy győzzem meg,hogy jöjjön velem egy normális, nekivaló gimnáziumba?
Jelky - Baja? Ismerem azt az iskolát.. A szövegből kivéve a haver inkább fiú?? Miért menne erre a szakra? Ez tényleg nem neki való.. :S Ne nézd le annyira a Jelkyt, érettségit ad, mint ahogy a Szent László, III. Béla, MNÁMK, Türr, Bányai és Berecki is..
Ha én újra tehetném, MNÁMK-ba mennék vagy a Bélába.. Csakis a nyelv miatt. A többi nem számít, minden más tudást megadnak máshol is :)
Nem a Jelkyben érettségiztem, de nagyon sok barátom-ismerősöm végzett ott, nem változtak semmit az is biztos :)
Nos, ha ő oda akar menni, nem tudsz mit tenni ellene, az ő döntése. Az viszont tény, hogy csak a baráti társaság miatt nem szabad iskolát választani.. Ha tényleg jó képességű és okos, akkor a szüleinek is van beleszólása.. Nem hinném, hogy hagynák, hogy gimi helyett ott végezzen a szakmunkásokkal.. Nem lételem a rajz, de a varrás-kézügyesség szerintem annál inkább.
Holnap írok még, talán eszembe jut még pár dolog :)
Jelky - Budapest, de az is olyan,mint amit a Bajairól leírtál. Direkt nem írtam le,hogy az a haverom fiú-e vagy lány,mert biológiailag lány,de viselkedése alapján fiú és amikor együtt mentünk mozi után wc-re (én is lány vagyok, tehát a lány wc-re) megkérdezték tőle,hogy miért ide jött XD
Az a baj,hogy a szülei nem szólnak ebbe bele.
Nem tudom miért,de amióta ismerem minden döntését egyedül hozza meg, a szülei nélkül.
A Jelkybe felvételizett :(
Szóbelije még nem volt,de az írásbelije alapján már most túl nagy esélyt látok arra,hogy föl fogják oda venni.
pfff akkor sok sikert neki az elkövetkezendő 4évre:d
nem tudja mi vár még rá:)
Na mi a helyzet vele?
Még mindig ott van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!