Hogyan beszéljem le a lányomat arról, hogy történész legyen?
Azt mondja, őt csak a történelem érdeki olyan szinten, hogy egyetemre menjen vele (mondjuk jó is belőle), viszont én nem nagyon támogatom, hallottam, hogy rettenetesen nehéz vele elhelyezkedni, szinte lehetetlen...
Hogy beszéljem le róla?
19 éves lányról van szó...
kérdezd meg,hogy hány olyan embert ismer,aki ezzel el tud helyezkedni
nekem sok törin végzett ismerősöm van,örülnek ha a upc felveszi őket ügyfélszolgálatosnak:D
bölcsészen egyedül a nyelvszaknak van értelme,semmi másnak
mondd h csináljon egy értelmes diplomát,utána ahobbiként csinálja a törit
ha másképp nem megy,mondd meg hogy egy petákot se adsz a hülyeségére
neked van igazad,de ő ezt most nem látja be
"A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:48" válaszoló!
Bárcsak igazad lenne!
Szerintem beszéld át még vele a következők szerint:
1.Ha ez az "élete" szó szerint imádja a történelmet, akkor lehetne tanár is, tudom mostanában mindenki mondja hogy jaj de szar a tanároknak, de ez nem 100%-ig igaz, és a jövöben változni is fog a helyzetük, valszeg a javukra. Vagy ha tényleg nagyon jó akkor ott marad doktorátusira, és a többi, lehet belőle kutató, tudós, egyetemi tanár, ezek elég jól élnek.
2.
"csak a történelem érdeki olyan szinten, hogy egyetemre menjen vele" ha ez azt jelenti hogy a töri sem izgatja annyira, csak éppen a többi közül ez az ami valamennyire érdekli, akkor valóban jobb lenne neki valami mást választani.
Beszéld át ezeket vele, én olyat is tudnék javasolni, hogy mondjuk talál valamilyen okj-s szakmát ami tetszik neki, és mellette/utána végzi el a törit ha még mindig akarja.
NE az legyen hogy hú vége a középsulinak, most "muszáj" egyetemre menni. Ez is egy hatalmas baj ma Mo-on hogy minden fiatal aki elvégzi a közepet, egyértelműnek veszi hogy most pedig az egyetem jön. Ezért van az a sok büfészakon nyaraló diák, akikből tényleg mekis pénztáros lesz, ahelyett hogy tanultak volna egy okj-s szakmát.
Idén lesz okj-s szakmája, amivel tovább tudna menni, üzleti területre... Jobban örülnék neki, de nem nagyon akar, pedig abban valószínűleg lenne jövője!
Mindegy, amit írtál, átbeszélem vele, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!