A te gimidben van (volt) kötelező tornadressz és köpeny? És ez mikor volt?
"2006-ban végeztem a középiskolában, köppeny előírás nem, tornaruha előírás volt." :
- Sportgimi volt ? Egy barátnőmnek kellet hordania dresszt, de letehet felvenni rövidnadrágot, nálad is így volt ?
Nekünk is kötelező volt régi sulimban, és muszáj volt. Komoly bünti járt. Én 1 éve hagytam ott, de most is ez van ott. Házirend.
Ja, katolikus gimi. :)
Ez csupa olyan szabály ami a rendszerváltás óta vagyis 1990 óta NEM LÉTEZIK!
A közoktatási törvényben benne van, hogy a tanulók öltözködését, megjelenését NEM LEHET szabályozni! Úgy öltözik mindenki ahogy akar és a megjelenését minden szempontból úgy alakítja ahogy akarja!
Léteznek persze olyan iskolák ahol /a törvény ellenére/ bizonyos esztétikai elvárásokat tesznek bele a házirendbe ÖNKÉNYESEN! Ilyen esetekben szoktak az Oktatási jogok biztosához fordulni aki kérésre intézkedik és felhívja az iskola igazgatójának figyelmét a törvényre!
De ha ti magatok is tudjátok /vagyis tudNÁTOK a törvényt/ akkor ti magatok is szembesíthetnétek ezzel az iskolát!
Ha egy iskola önkényesen öltözködésre vagy egyéb megjelenés alakításra vonatkozó szabályokat tesz bele a házirendbe,bíróság elé kerülhet emberi jogok megsértése miatt!!!
Szóval olyan NINCS, hogy "kötelező" hordani ezt meg azt! Ilyet NEM MONDHAT egy iskola sem!!
Mindenki azt vesz föl amit akar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!