Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy spóroljak az egyetemre?...

Hogy spóroljak az egyetemre? Nagyon sokba kerül a suli attól függetlenül is, hogy valaki költségesen vagy államin van? Mennyi pénzzel jo kezdeni az évet?

Figyelt kérdés
Végzős vagyok, és előre félek már a költségektől, így egyetemmel kapcsolatosan, másik városban fogoklakni illetve, koleszos leszek... Nem tudom, h h sporolhatnék? Havonta kapok pénzt, és szerintetek mi az a dolog amin lehetne most sporólni? Ruhák ilyesmik...
2011. jan. 25. 13:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Az, hogy mennyibe kerül a suli, attól is függ, hogy milyen egyetem, melyik városban, melyik koli.

Igen, érdemes egy kicsit spórolgatni, mert az első pár hónap nehezebb szokott lenni anyagi szempontból.

Második félévtől, ha jól tanulsz, kaphatsz ösztöndíjat, valamint van szociális ösztöndíj is, ha olyan helyzetben vagy, akkor megkapod. Ha időd engedi, suli közben is tudsz diákmunkákat vállalni.

Ha végképp megszorulsz, és nincs más lehetőséged, akkor utolsó mentsvárnak ott a diákhitel. Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, jobb nem felvenni, de ha hirtelen nem lenne más, akkor kihúzhat a bajból.

Most úgy tudnál spórolni, hogy csak azt veszed meg, ami tényleg kell, semmi felesleges dolgot, esetleg vállalj valami diákmunkát.

2011. jan. 25. 13:37
 2/2 anonim ***** válasza:
most, hogy saját városomba járok egyetemre, így még keresek is vele. de amikor másikra jártam 140 km-re ott is megvoltam kolesszal, kajával, utazással, mindennel olyan havi 35ből. mivel félávra vagyok, így az árvajáradék meg a szoctám elég is volt mindig. de ez tényleg erősen függ attól hova jársz.
2011. jan. 25. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!