Jogász végzettséggel el lehet helyezkedni külföldön (pl. : konzulátuson, nemzetközi cégeknél, EU-s intézményeknél) is? Vagy ezzel csak itthon, a klasszikus ügyvéd/ügyész/bíró foglalkozásokat lehet betölteni?
Figyelt kérdés
2011. jan. 23. 00:48
1/5 anonim válasza:
Jogász végzettséggel leginkább itthon tudsz elhelyezkedni, hiszen a magyar jogot tanulod. De vannak továbbképzések, amikkel képezheted magad úgy, hogy külföldön is dolgozhass.
Itthon SEM csak ügyvéd, ügyész és bíró lehetsz, hanem pl. jegyző vagy jogtanácsos is.
2/5 anonim válasza:
egyik (távolabbi) ismerősöm jogász, külföldön dolgozik vmi eu-s intézménynél, forintban milliókat keres havonta, de ő perfekt több nyelvből, meg kitűnővel végzett az eltén.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem értem, hogy lehet az, hogy a jogi egyetem tele van olyan tantárgyakkal (európai közjog és politika, európai közösség kereskedelmi joga, nemzetközi jog, nemzetközi magánjog) ill. fakultatív előadásokkal, amik mind a nemzetközi joggal kapcsolatosak. Akkor ezek minek vannak? Sőt még azt is olvastam h specializálódni is lehet efelé.. Most akkor hogy van ez? :/
2011. jan. 23. 22:11
4/5 anonim válasza:
Mindenhol kell olyat tanulni, ami nem vág bele a tananyagba, vagy épp a magyar szférába! De mint EU-s polgár, tudni kell a külvilágról is! Így természetes, h EU-s vonalakat, külpolt, nemzetközi jogot stb. beletesznek.
5/5 anonim válasza:
A kitűnő 5,00-t jelent. Így az ELTÉ-n jogász utoljára 1973-ban végzett, de ő soha nem dolgozott az EU-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!