Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jogász végzettséggel el lehet...

Jogász végzettséggel el lehet helyezkedni külföldön (pl. : konzulátuson, nemzetközi cégeknél, EU-s intézményeknél) is? Vagy ezzel csak itthon, a klasszikus ügyvéd/ügyész/bíró foglalkozásokat lehet betölteni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 23. 00:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Jogász végzettséggel leginkább itthon tudsz elhelyezkedni, hiszen a magyar jogot tanulod. De vannak továbbképzések, amikkel képezheted magad úgy, hogy külföldön is dolgozhass.

Itthon SEM csak ügyvéd, ügyész és bíró lehetsz, hanem pl. jegyző vagy jogtanácsos is.

2011. jan. 23. 01:02
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
egyik (távolabbi) ismerősöm jogász, külföldön dolgozik vmi eu-s intézménynél, forintban milliókat keres havonta, de ő perfekt több nyelvből, meg kitűnővel végzett az eltén.
2011. jan. 23. 02:02
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem értem, hogy lehet az, hogy a jogi egyetem tele van olyan tantárgyakkal (európai közjog és politika, európai közösség kereskedelmi joga, nemzetközi jog, nemzetközi magánjog) ill. fakultatív előadásokkal, amik mind a nemzetközi joggal kapcsolatosak. Akkor ezek minek vannak? Sőt még azt is olvastam h specializálódni is lehet efelé.. Most akkor hogy van ez? :/

2011. jan. 23. 22:11
 4/5 anonim válasza:
100%
Mindenhol kell olyat tanulni, ami nem vág bele a tananyagba, vagy épp a magyar szférába! De mint EU-s polgár, tudni kell a külvilágról is! Így természetes, h EU-s vonalakat, külpolt, nemzetközi jogot stb. beletesznek.
2012. máj. 16. 23:41
 5/5 anonim ***** válasza:
57%
A kitűnő 5,00-t jelent. Így az ELTÉ-n jogász utoljára 1973-ban végzett, de ő soha nem dolgozott az EU-nak.
2012. jún. 2. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!