Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ügyvéd vagy könyvtáros legyek?

Ügyvéd vagy könyvtáros legyek?

Figyelt kérdés

Mindkettőhöz kedvem lenne, nem tudok dönteni... Nem ez alapján fogok, csak kíváncsi lennék a véleményekre. :)

L20

2011. márc. 8. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Elég nagy a szórása a kettőnek... Attól függ, milyen típus vagy. Milyen vagy?
2011. márc. 8. 13:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha sok lóvét akarsz keresni, ügyvéd. Ha nyugis melót akarsz, és nem sok felelősséget, akkor könyvtáros.
2011. márc. 8. 13:40
 3/8 A kérdező kommentje:

Hogy érted ezt a "típust"?

Azzal pedig tisztában vagyok, hogy elég nagy a szórásuk, viszont alapvetően nem vagyok olyan beállítottságú, hogy pl. fizika tanárnak menjek (amiből elviekben hiány van). Érdeklődési területem leredukálódik a történelemre, magyarra, jogra, politikára, néprajzra, tehát elég humánus. Ezekkel manapság állítólag nem könnyű elhelyezkedni, de nem fogok olyat magamra erőszakolni hosszú éveken keresztül, ami kínszenvedés. El fogok tudni vele helyezkedni, mert kitartó vagyok, meg fogom találni a módját.

2011. márc. 8. 13:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok: én is ilyesmi szakokon végeztem nemrég. Most már örülnék, ha hagytam volna magam picit befolyásolni. Tele voltam ambíciókkal, és mindet meg is valósítottam az egyetemen, ám ez sajnos nem elég. Még ha el is helyezkedtem, semmi pénzt nem kapok, már ami a ráfordított tanulásos évek számát illeti. Most tovább megyek, gazdasági pályára, addig persze megy a maszek, hogy meg is tudjak élni valamiből. A lét a tét manapság, nem az, hogy mennyit tudunk félretenni.

A típust arra értettem, hogy mi az érdeklődési köröd.

2011. márc. 8. 13:48
 5/8 A kérdező kommentje:

Gazdasági területen szerinted jobbak a lehetőségek?

Jelenleg gazdasággal, üzlettel kapcsolatos dolgot tanulni tanfolyamon. Érettségi után ez 2 éve, mert nem tudtam akkor sem eldönteni, merre, hogyan... Ezzel is tovább tudnék menni elvileg, ambícióm is lenne erre is, viszont akkor olyan szakirányát kellene választanom, ami nincs túl szoros szerelemben a statisztikával, mert jelenleg az nyomorít meg... :)

Mindenképpen szeretnék diplomát.

2011. márc. 8. 13:53
 6/8 A kérdező kommentje:

* tanulok

* éves

+ lehet van még elgépelési hibám, de éppen milliófelé figyelek... :D

2011. márc. 8. 13:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia én karrier tanácsadó vagyok. azt tudnám mondani ,hogy az ügyvéd nagyon jó állás,de rengeteg ember megy most annak így nem biztos ,hogy állást fogsz kapni.A könyvtárosból kevesebb van,de nem is annyira felkapot munka,hogy jól meglehessen belőle élni
2011. márc. 8. 21:02
 8/8 anonim válasza:
Informatikus könyvtárosként végeztem egyetemen, és mondhatom, hogy hiába imádom ezt a hivatást, nincs állás. Ha van is, akkor vagy min. 3 év gyakorlatot kérnek vagy Pesten van. Vidéken nehéz elhelyezkedni, kivéve, ha maradsz az egyetemed könyvtárában (bár, már itt is erősen telítődött a piac). Kisebb városokban, községekben leépítések vannak. Sajnos nem nagyon költ az állam a kultúrára...
2011. júl. 10. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!