Építészmérnök. Nagyon tetszik ez a szakma, és enne pár kérdésem hozzá! Tovább lent?
Az első, hogy maga az építészet tetszik nagyon. Ezen belül le tudnátok írni, hogy konkrétan melyik mit csinál? A másik kérdés nehéz-e hozzá az egyetem, és a felvételi, és ha van érettségim, már felvételizhetek is, nem kell tervezői, vagy egyéb valami? Harmadik. Ahogy tudom, elég nehéz rajzolni, és ha még nem olyan jó a kézügyességem, stb, azt tanítják ott, vagy a nélkül nincs is esély? Mert azért megy, de magamtól nem tudnék házat rajzolni, tervezni:D És melyik iskola(egyetem) ehhez a "legjobb" itt mo.-n? Ahogy tudom, az Ybl, pesten nagyon jó. Külföldön szeretnék elhelyezkedni a szakában, ha összejönne, egész pontosan az USA-ban. És esetleg terveket tudnátok küldeni, kíváncsi vagyok, pontosan milyen is az.
Bocsi, ha hosszú voltam, és sok a kérdés. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv!
Hát remélem. Hát ha ismerem a főnököt, több esélyem van :)
De lehet, hogy amerikában nem nagyon fognak örülni ennek a diplomának?
De hogy lehet oda kijutni? Nem igaz :) Rokonom is él kint, de az a saját lányát nem tudta kivinni.
Azért mondtam, hogy európán belül valószínűleg könnyebben el tudsz majd helyezkedni, mert sok helyen Európában bolognai rendszer van, mint itt is. Vagyis máshol is BSc és MSc diplomákat kapnak. Ez úgy működik, hogy például elvégzed az építészmérnökit, ami 3.5 éves tegyük fel. Kapsz egy diplomát, BSc fokozatot, ez körülbelül egyenértékű egy főiskolai diplomával (ettől függetlenül a bolognai rendszer óta nincs olyan, hogy egyetem, meg főiskola, BSc szintű egyetemi diplomának fogják hívni). Ha elvégzel hozzá még egy (általában)2 éves MSc képzést, MSc szintű lesz a diplomád (ez már egyetemi szintű).
Nagyjából egységes az oktatás Európában, ezért tudnál elhelyezkedni itt könnyebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!