Építészmérnök. Nagyon tetszik ez a szakma, és enne pár kérdésem hozzá! Tovább lent?
Az első, hogy maga az építészet tetszik nagyon. Ezen belül le tudnátok írni, hogy konkrétan melyik mit csinál? A másik kérdés nehéz-e hozzá az egyetem, és a felvételi, és ha van érettségim, már felvételizhetek is, nem kell tervezői, vagy egyéb valami? Harmadik. Ahogy tudom, elég nehéz rajzolni, és ha még nem olyan jó a kézügyességem, stb, azt tanítják ott, vagy a nélkül nincs is esély? Mert azért megy, de magamtól nem tudnék házat rajzolni, tervezni:D És melyik iskola(egyetem) ehhez a "legjobb" itt mo.-n? Ahogy tudom, az Ybl, pesten nagyon jó. Külföldön szeretnék elhelyezkedni a szakában, ha összejönne, egész pontosan az USA-ban. És esetleg terveket tudnátok küldeni, kíváncsi vagyok, pontosan milyen is az.
Bocsi, ha hosszú voltam, és sok a kérdés. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv!
Hát elég régóta tetszik, de most kezd bejönni a jogász is, meg talán az orvos végső esetben. Viszont talán az a legnehezebb, tehát biztos, hogy nem lesz végső eset. Igazából nekem a tervezés tetszik nagyon, és mikor elmész az épület mellett, amit Te terveztél.
Ahogy van, tetszik. Viszont ez a szigetelős, elméleti téma nem igazán :) Megtervezem a házat, a többit csinálják a többiek. De sajnos ez nem így megy :)
Az a baj, hogy ha fél évkor most lesz egy 3-asom, akkor anyám rögtön mondja, hogy (például fizika) fizika 3assal akarsz építész lenni? És lehet, hogy ettől vagyok ideges már most :/
jó hát emiatt ne pánikolj be, ez nem ettől függ. Amúgy pont ezért mondtam, hogy ezért elveheti a kedved a szakközép, de maga az egyetem nem lehet rossz. Amúgy általánosban én 2-es 3-as tanuló voltam, matekból úgy rugdaltak át.
Most meg mérnöknek tanulok, és matekból 4-es vagyok, ami elég nagy szó egyetemen. Nos 5-öse senkinek sincs :D
Mindenesetre menj gimibe, legyél reálos, és idővel rájössz majd, hogy mi akarsz lenni. Mondjuk jogra inkább humán kéne, az orvositól meg elrettenteni nem szeretnélek, de 5-6 év képzés (ami nem 5-6 év, tényleg nehéz, több év kell hozzá szerintem), és még 5-6 év szakosodás. Sokat lehet vele aránylag keresni (már amennyire lehet Magyarországon sokat keresni), de odáig eljutni tényleg csak azok tudnak, akiknek ez élete álmuk.
Én megértettem mindent :)
Akkor hallgatok Rád. Meg próbálok majd összedobni 9. elején egy angol középfokút. Végül is ahogy tudom, van esély arra, hogy jogász, és építész is lehessek. De az rengeteg idő. És persze nem is akarom semmiképp sem :)De valahogy itt magyarországon nem tudom elképzelni a jövőmet, viszont nem tudom, ki fogok-e tudni jutni USA-ba. Hát ha más nem, Anglia :)
Én is gondolkodtam külföldön, csak engem inkább japán vagy az északi országok vonzanak jobban.
Amúgy úgyis változni fog még a fejedben is minden, és igazából nem is befolyásol semmit az, hogy milyen szakközépbe mész (na jó, nagyon tróger legalja ne legyen, ahol kirabolnak, stb. stb.), ha kaphatsz érettségit mindenhonnan bekerülhetsz mindenhova, csak legyél azokból szorgalmas.
Értem. Japán és az északi országok nekem is nagyon nagyon tetszenek, de dolgozni nem szeretnék ott. A japánok nem befogadó emberek.
Az U.S.A.-ba szeretnék nagyon menni, vagy talán Anglia.
De előbb legyen érettségim, aztán gondolkodok ilyenben :)
Nagyon köszönöm a biztatást!!
De egyébként hogy van rá a legnagyobb esély, hogy kijussak? Esetleg cégnél dolgozok, és áthelyeznek?
Igazából nem tudom :D Hidd el, egy 19 éves se tapasztalt ember, és nem is érett, de szerintem még egy 25 éves se. Max. egy picivel érettebb.
De szerintem igen, kihelyeznek, vagy ilyesmi, bár ez így nem túl valószínű. Ha valami nagyon jót csinálsz, ami egyedi, biztos szívesen várnak. De szerintem az egész csupán pénz kérdése. De európában bsc diplomával könnyebb dolgod van, de remélhetőleg Amerikában is elfogadják, bár nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!