Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy zajlik az egyetemeken a...

Hogy zajlik az egyetemeken a tesi ora?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy minden szakon van X felev kotelezo tesi, amikor valami sportra kell jarni. De mik kozul lehet valasztani? Oda megyek, ahova akarok, vagy vannak felsorolva lehetosegek?

Ha sulifuggo, akkor engem az ELTE-BTK erdekel.

2009. jan. 26. 10:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk (SZTE) 2 félév kötelező, de például a PTE-n egyáltalán nem kell felvenni.

Nagyon sok közül lehet választanod:

aerobik, futás, foci, kosár, röplabda, kéz, spining, úszás, több fajta kűzdősport, intimtorna, könnyített torna XXL, gyógytesi, mentál fitness, jóga, kajak, evezés, kori, tenisz, golf, hastánc, társastánc, néptánc. Egy kicsit extrémebbek: búvárkodás, lövészet, ejtőernyőzés, vitorlázás, falmászás. Szerintem most párat kihagytam, mert rengeteg lehetőség van.

A tantárgyfelvételnél amelyik szimpatikus neked és nem ütközik az óráiddal azt veheted fel.

Petranova

2009. jan. 26. 10:47
 2/15 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk (BME) is ezerféle sportból lehet választani. Az egyetem szervezi az órákat, de mindenképpen fogsz találni neked megfelelőt. Nálunk, ha rendszeresen sportolsz, egy rövid felmérés után kérhetsz mentesítést.

Egyébként ugyanúgy benne van az órarendedben, mint gimiben, csak mondjuk heti egyszer dupla óra. Tanára válogatja, hogy mennyire nézik komolyan a hiányzásokat, nálunk megmondták, mennyit lehet hiányozni maximum. Jegyet nem kapsz rá, csak aláírják, hogy teljesítetted.

2009. jan. 26. 10:57
 3/15 A kérdező kommentje:
es ezekert kell fizetnem (pl. aerobic ora), vagy benne van az allami finanszirozasban?
2009. jan. 26. 11:04
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Én az ELTE BTK-ra jártam, és nem volt kötelező testnevelés. Volt rengetegféle lehetőség, ahogyan az első is írta, de kedved szerint élhettél vele. És nem is kellett egyfélét kiválasztani, volt olyan hét, amikor nem csináltam semmit, meg olyan is, hogy 4-5 féle dologra is elmentem. Szóval csinálhatod azt is, hogy egyszer elmész aerobikra, aztán következő héten kipróbálod a teniszt stb. Minden félévben kitesznek egy nagy tesi-órarendet, arról érdemes kinézni, mik vannak olyankor, amikor neked nincsen épp órád, aztán ha mozogni van kedved, beugrasz valamelyikre.
2009. jan. 26. 11:25
 5/15 anonim ***** válasza:
91%
Ja, és természetesen minden ingyenes.
2009. jan. 26. 11:26
 6/15 anonim ***** válasza:
87%

"Nálunk (SZTE) 2 félév kötelező, de például a PTE-n egyáltalán nem kell felvenni. "

Már bocs, de ez hülyeség: nekünk a PTE-n is meg kellett csinálni, ugyanúgy két félévet, mint máshol. Nálunk ki lehet bújni a tesióra alól, ha a tesi tanszéken, ahol koordinálják ezt az egészet, bemutatod az igazolt sportolói mivoltodat bizonyító iratokat. De lehet menni táncolni is, elfogadják tesiórának (és van olyan durva, legalábbis ahová én jártam). Ezen kívül lehet választani a tesi tanszék által kiírt (de etr-en nem megjelenő), nem tesiszakosoknak szánt órák közül. Itt van "általános testnevelés", azaz kb. gimis tesióra-jellegű foglalkozás, lehet járni úszni, vannak különböző labdajátékok, de ha bemutatod az egyetem által támogatott fitness-bérleteket (amit persze te fizetsz ki, pl. squash) és a jelenléti ívet, azt is elfogadják.

2009. jan. 26. 11:33
 7/15 anonim ***** válasza:
90%
Vannak ingyenes kurzusok, de ha neked az időpont nem megfelelő, vagy máshoz akarsz járni, akkor előfordulhat, hogy fizetni kell. De mindenképpen meg tudod oldani ingyen is.
2009. jan. 26. 12:07
 8/15 anonim ***** válasza:
84%

A barátnőm harmadéves a KTK-án, és ő mondta nekem, hogy nekik nem kötelező a tesi, de szabadon felvehetik.

Petranova

2009. jan. 26. 16:05
 9/15 anonim ***** válasza:
85%
Ne haragudj hogy nem választ írok, de kicsit meglepett a felsorolásban az intimtorna. Hogy zajlik egy intimtorna edzés? :D Én spec el ne tudom képzelni, hogy mondom a havernak, "Na, most megyek intimtornára, csá!" Tényleg van ilyen?
2009. jan. 26. 22:21
 10/15 A kérdező kommentje:
Igen, altalaban noknek. :) De van ferfiaknak is, [link] , ha erdekel. :D
2009. jan. 27. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!