Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Így is lehetséges a csillagász...

Így is lehetséges a csillagászat földtudományiról?

Figyelt kérdés

Úgy, hogy a Debreceni Egyetemen tanulnék földtudományt(de ott nincs Msc csillagászat) és 3 év után az Elte-re jelentkeznék mesterképzésre?

Bocsi az értetlenkedésemért, de jobb, ha rákérdezek.:D

2010. dec. 17. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Elvileg lehetséges, de több esélyed lenne, ha alapból az ELTE-re járnál.
2010. dec. 17. 18:15
 2/7 anonim ***** válasza:

hm, tavaly még volt csillagászat tudtommal. De én lebeszélnélek. Én oda járok geográfus szakra (ötéves képzés) és nagyon rossz a módszer, a követelmény sok, és nincs elismerve a diploma. Főleg az új rendszeré!

Ja és tanulsz majd ilyen finomságokat, mint föld és élet fejlődése (azthiszem más neven fut) meg hasonló dolgokat, ami baromi nehéz, mert Püspöki Zoltán követel!!!

2010. dec. 17. 18:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Tehát akárkivel beszélek, aki földtudományis, mind megbánta. Menj inkább pestre
2010. dec. 17. 18:26
 4/7 anonim ***** válasza:
ha a csillagászat érdekel, akkor NYME fizika szak (szombathely). én is ide járok matekra, az algebratanárom a nagyfőnök az ilyen csillagászati dolgokban. nagyon jó hely, szeretek ide járni, mivel a kis szak miatt, igazán diákközpontú az oktatás. csak kevés az érdeklődő, azt hiszem a fizika szakot nappalin el se tudták most indítani, mert nem volt elég jelentkező.
2010. dec. 18. 12:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:) Akkor még átgondolom a Debreceni Egyetemet egy párszor...

Utolsó! Köszi, ezt még nem is néztem, igaz nagyon messze van.:S

2010. dec. 18. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok: fizika szakos csillagász szakiránnyal sokkal jobb leszel, mint az földrajzos kamucsillagásszal. igaz, hogy ha kelet-magyarországon laksz, akkor messze van szombathely, és az itteni koleszok se éppen az ország legjobbjai, viszont a tanulmányok garantálom, hogy tetszeni fognak és jól is fognak menni, ha ilyesmi érdekel. van az egyetem tetején egy frankó csillagvizsgáló, amit a diákok is használhatnak saját kutatásokra, megfigyelésekre, ráadásul már kezdik építeni az új, mégmodernebbet, ha jól tudom.

itt van róla bemutató film, ha még működik ez a régi link:

[link]

2010. dec. 19. 08:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2010. dec. 20. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!