Fizikáról vagy földtudományiról csillagászra? Mennyire rossz a fizikatudás hiánya? Milyen területeken lehet elhelyezkedni csillagászként?
Nagyon érdekel a csillagászat, és szeretném ezt tanulni egyetemen. Ha jól tudom fizik bsc-ről és földtudományi bsc-ről (elte lenne a cél) lehet továbbmenni csillagász msc-re. Az érdekelne, hogy milyen alapvető különbségek vannak fizika és földtudományi bsc között, ha a tantárgyaimat azzal a céllal veszem fel, hogy később csillagászatot választom?
Valamint gimnáziumban matekból elég jó voltam (közép 97%, emelt 58%, deriválni, integrálni tudok), fizika viszont akkor még annyira nem mozgatott meg, nem is nagyon foglalkoztam vele (ebből nincs is érettségim). De tudom azt is, hogy viszonylag könnyen meg tudnám tanulni. Ez nagyon vészes? Vagy csak szorgalom kérdése?
És még egy utolsó dolog: Tudom, hogy Magyarországon nem túl jövedelmező dolog csillagásznak lenni, nem is nagy rá a kereset. Milyen területeken és milyen eséllyel tudok még elhelyezkedni csillagász diplomával (fizika/földtudomány)?
Köszi előre is a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!