Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jogilag lehetséges, hogy a...

Jogilag lehetséges, hogy a saját kémia magántanárom vizsgáztasson engem emelt szinten? Illetve, hogy a szóbeli bizottságban benne legyen?

Figyelt kérdés
Kisebb városban lakok, kémiatanár is alig van, emelt szinten vizsgáztató meg a magán és az iskolai tanáromon kívül csak egy. Jogilag nem kizárt, hogy ahhoz a bizottsághoz soroljanak be szóban vizsgázni akinek Ő is tagja? Persze tudom, hogy megoldókulcs alapján pontoznak, patentul tudok is mindent tehát nem azért kérdezem, hogy most fel leszek-e pontozva vagy nem csak én szóban felelésnél mindig zavarba jövök, félek, leblokkolok és örülnék, ha ülne ott egy ismerős arc.

ápr. 11. 17:31
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Hát nekem 30 km-t kellett utaznom, hogy emeltezhessek, mert saját tanárnál nem lehet.
ápr. 11. 17:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Az emelt szóbeli kezdetén a tanárok aláírnak egy papírt, hogy nem vizsgáztatják a saját tanítványukat.
ápr. 11. 18:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy sem biztos, hogy egy kisvárosban minden tárgyból szerveznek emelt érettségit, enélkül is simán elküldhetnek máshova. (előző)
ápr. 11. 18:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Anno az emelt szintű érettséginek pont az volt az egyik célja, hogy ne vizsgázhassanak saját tanárnál a diákok és ne szülessenek csupa 100%-os szóbeli feleletek és lehessen érdemben szűrni az orvosira jelentkezőket. Szóval természetesen kizárt, hogy saját tanárnál fogsz vizsgázni. Akkor is, ha ennek elkerülésére sokat kellene utaznod.
ápr. 12. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!