Az újpesti Babits Mihály Gimnáziumban vannak szóbeli számonkérések a 9-12 évfolyamon? Bejelentik előre a dolgozatokat a tanárok, illetve a feleléseket (ha vannak)?
Figyelt kérdés
ápr. 1. 22:58
1/5 anonim 

válasza:

Minden iskolában vannak szóbeli számon kérések. Minden egyebet az iskola szabályzata tartalmazza.
2/5 anonim 

válasza:

A tanártól függ minden iskolában. Ha jónak látja, szóban is feleltet, ha nem, nem. Nyelvtanárok pl. nem biztos, hogy szóban is feleltetnek tök kezdő csoportokat is. Inkább csak később jönnek a szóbeli számonkérések, amikor már van miről beszélni. Bár van, aki megtanultat szövegeket kívülről kezdőkkel is... Én pl. nem. Nincs erre vonatkozó előírás. Az a lényeg, hogy elég jegye legyen mindenkinek, és olyan jegyek legyenek, amik alapján a tanár le tudja majd zárni a gyereket félévkor meg év végén.
3/5 anonim 

válasza:

A témazárókat kell előre bejelenteni általában (ez benne van a házirendben), a többi dolgozatot, felelést nem kötelező, a tanárra van bízva.
4/5 anonim 

válasza:

Tanárfüggő! Tantárgyfüggő!
Anno én szóban is feleltettem és nem jelentettem be előre a feleléseket és a röpiket (megvolt rá a módszer, hogy ne is számíts feltétlen rá), de persze a nagyobbakat (pl.: TZ), azokat nyilván igen, ahogy az elő is vagyon írva.
5/5 anonim 

válasza:

Nagyon kevés szóbeli számonkérés van a Babitsban. Inkább az évvégi kisvizsgákon és nyelvből van szóbeli felelet.
Az írásbeliket előre bejelentik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!