Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy lehet, hogy egy fizika...

Hogy lehet, hogy egy fizika tanárnak ennyire nem megy a matek?

Figyelt kérdés
Gimis vagyok, nálunk 1 fizika tanár tanít. A fizikában elég fontosak a számítások, de neki nem mennek. Teljesen egyszerű problémák kifognak rajta, nem tud fejből egy másodfokú megoldóképletet, egyszerű feladatokat is 15 sorban old meg, teleírja a táblát. Először azt gondoltam, azért van, mert angol-fizika szakos, szóval nem tanult annyi matekot. De azóta beszéltem másokkal, és a fizikatanárok is elég kemény matekot tanulnak. Szóval nem tudom, hogy lehet, hogy egy fizika tanárnak ez ennyire ne menjen. Mit gondoltok?

ma 14:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt gondolja, hogy az átlag vagy akár a gyengébb diákoknak nem megy 2 sorban, ezért írja le 15-ben.
ma 14:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Fiatalabb vagy idősebb tanár?
ma 14:45
 3/5 anonim ***** válasza:

"nem tud fejből egy másodfokú megoldóképletet"

Erre miért lenne szükség tanórán?

ma 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet előtte olyan helyen tanított, ahol sok volt a korrepetálásra szoruló egyén, akiknek nagyon szájba rágósan magyarázott. Ezt szokta meg.
ma 15:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem írni, faktos vagyok. Viszont gondolkodom rajta hogy leteszem, és átmegyek infóra.

Amúgy a tanár fiatal, szóval nem az van, hogy 40 éve végzett, és elkopott a tudása. Talán már egyetemen se érdekelte.

ma 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!