Mennyire nehéz összehozni egy 300-320 pontos érettségit?

Egy általános iskolásnak is megy. Én félrészegen, beszívva csináltam ennél jóóóval jobb érettségit.
Szerintem aki legalább egy 70%-ot nem tud elérni mindenből, az ne is akarjon tovább tanulni. Konkrétan csak másolni kell. Odarakják eléd a szöveget, verset, ilyen-olyan forrást, fv. táblázatot, vaktérképet, szótárt és még sorolhatnám, csak el kell olvasni és értelmezni kell.

Hát szerintem elég nehéz 320 alá menni. Egy közepesen ügyes 8.-os is simán megcsinálja a kötelező közép érettségiket. A választható pedig választható, az csak megy.
Osztom az #1 véleményét. Az érettségi egy vicc.

3: szerintem az egyetemi felvételi pontszámára utal, hogy ennyit szeretne elérni az érettségije alapján :DD De csak egy tipp.
Azért egy 300 pontos felvételi pontszámhoz kell egy négyes érettségi átlag (intézményi pontokkal persze nőhet a pontszám, de ha nincs, akkor alapból hátránnyal indulsz).
Vagy ha az érettségi százalékokat összeadva akarsz elérni 300-320 pontot, akkor átlagosan 60-64%-os eredményt kell hoznod mindegyik tárgyból, tehát mindenből négyes eredmény szükséges, de legalább egynek kiemelkedően jónak kell lennie.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!