Szerintetek melyik tantárgyból a legkönnyebb összehozni egy jó érettségit? Nektek mi volt a választott tárgy?
én informatikából érettségiztem idén (előrehozott, 10.o) és állítom hogy az írásbeli része elég könnyű. bár a mi tanárunk kivételesen rendes volt és sok plusz órán gyakoroltunk + szóbeli tételeket kidolgozva kaptuk meg, és ígyis majdnem maximális lustaságomat beleadva 86%osra sikerült szóval le lehet gyűrni. a rajzról nem tudok semmit, a földrajzról csak annyit hogy (számomra) nagyon sok és bonyolult. ha csak nem foglalkoztat különösebben a tárgy akkor nem ajánlom, de kinek mi :)
sok sikert
Köszönöm szépen!
Az infó nekem is azért szimpatikus mert azok a feladatok, amiket eddig csináltunk emelt szintűek voltak és nem voltak nehezek ezért gondolom a közép pedig még könnyebb. Viszont volt egy-két olyan rész pl. adatbáziskezelés, amik nem fértek bele az órákba, így azokat még meg kellene tanulnom. A szóbelitől annyira nem tartok, elméletet vettünk órán, de nem foglalkoztunk vele sokat, könyvtárismeret is volt, szerintem biztosan segítenek és adnak valamilyen útmutatót a tételekhez, ha megkérdezek egy tanárt.
Én azt gondolom, hogy minden tantárgyból össze lehet hozni egy év alatt egy jó emeltet önállóan, ha tényleg elszánt vagy. Én pl. magyarra készültem fel fél év alatt, fakt nélkül (90%), de ismerek olyat is, aki pedig utolsó évben jött rá, hogy orvosira menne, és 90% feletti bioszt és kémiát írt, szintén fakt és külön tanár nélkül (igaz, ő tényleg nagyon akarta, rengeteget tanult).
Szóval azt ajánlom, hogy abból emeltezz, amit a legszívesebben tanulsz. Szerintem abból lesz a legjobb az eredményed. :)
(Meg persze ha esetleg tovább szeretnél tanulni, akkor nyilván az is szempont, hogy az adott fősulira/egyetemre milyen érettségivel tudsz pontot vinni. Hiába írsz szuper rajz érettségit, ha aztán villamosmérnöknek mennél, stb... :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!