Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek az ELTE, a...

Mi a véleményetek az ELTE, a BME, és az SzTE matematika alapképzéseiről?

Figyelt kérdés

Kinek mi a tapasztalata a matematika alapképzéssel a fentebb említett egyetemeken? Szívesen meghallgatnám olyanok véleményét, akik jelenleg, vagy a közelmúltban matematika alapképzésen tanult.

Érdekelne, hogy milyenek a tárgyak, milyen az oktatói és a diák közösség és hogy milyen lehetőségeitek voltak az egyetem után?

#egyetem #BME #ELTE #SZTE #matematika alapképzés
ma 08:47
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Én Szegedre jártam a közelmúltban és nagyon szerettem.

Minden oktató jószándékú volt, nem volt felesleges szivatás. Volt pár oktató, aki nem volt jó tanárként (hol nincs?), de ők is segítőkészek voltak. Nagyon családias a hangulat, kis létszámúak az évfolyamok. Szokatk programok is lenni (szakest, matekos kirándulás évi kétszer stb). Én nagyon szerettem.

A lehetőségeid is nagyon jók ezzel a szakkal. De érdemes kicsit elmélyülni valamiben. Ha egy kis infót hozzátanulsz, akkor a Data Scientist nagyon népszerű pálya innen és millió közeli kezdő bruttó fizetés is elérhető vele (ha gyakornokoskodsz, vagy kutatsz előtte egyetem alatt). De gazdaságis irányba is mehetsz meg sokfelé. A tanárok nagyon örülnek, ha felkeresed őket azzal, hogy csatlakoznál hozzájuk kutatáshoz vagy akár munkához is. Vannak jó projektek.

BME-n van adattudomány spec, az jól hangzik, de sokat nem tudok róla. Szerintem ez inkább szivatós, meg az elte is inkább elitista kicsit. Persze ezek csak benyomások, szerintem mindhárom intézményből jó szakemberként jöhetsz ki.

Szegedhez plusz pont a város. Szeged sokkal jobb hely, mint Budapest :D

ma 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!