Ha államilag finanszírozott egyetemi képzésre jelentkezem, de nem szerzek diplomát, vissza kell fizetni a támogatott féléveket?
Orvosira járok már 6 éve, de nem sikerült egy harmadéves tárgyam 6. alkalomra sem, így elbocsájtottak. Nincs kedvem már folytatni, újra felvételizni, 30 évesen 18-20 évesekkel járni az órákra.
Van 12 millió diákhitelem, és elhasználtam 8 félévnyi állami támogatott képzést is, ami 10,8 millió még, így van egy 23 milliós adósságom meg egy érettségim jelenleg.
A kormánynak köszönhetően pedig 8%-os kamat a 6 milliós szabad felhasználású hitelemen, amit 2%-kal vettem fel korábban.
Nem tudom mit kezdjek az életemmel jelenleg, de az anyagi tartozásaim nagyon stresszelnek. Dolgozok egyetem mellett, lehet azért nem megy, de így is nehezen tudok megélni, így muszáj.
Ha abbahagyom, mi lesz az állami finanszírozott résszel?
Lehet érdemes lenne egy büfészakot elvégeznem levelezőn, vagy pihenjek egy évet és meglátom mi legyen az orvosival?
“A kormánynak köszönhetően pedig 8%-os kamat a 6 milliós szabad felhasználású hitelemen, amit 2%-kal vettem fel korábban.”
Mondjuk, a kamat emelése saját magadnak köszönhetően, mert nem voltál képes megugrani a lécet.
Soha nem látott kedvezményeket kapnak a felsőoktatásban a hallgatók. Vágyaiknszerint, akár családot is slapíthatnak, s csökken a diákhitel tartozásuk, dolgozhatnak, 25 éves korig nem adóznak, állami finanszírozás, kedvezmények, diákhitel…
A pofátlanságnak is legyen határa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!