Hogyan számítsam ki a pontjaimat az egyetemhez?
Azt kell tudni rólam, hogy idén fogok három alaptantárgyból középszinten érettségizni (matek, magyar, töri). Jövőre pedig németből, úgy, hogy lesz egy szakács szaktechnikus vizsgám.
Szóval nem lesz sok pontom összesen, de ezekből mindenképpen kiszeretném hozni a legjobbat. Valószínűleg rosszul számolok a felvi.hu kalkulátorral, ugyanis az előre eltervezett pontjaimmal nagyon gyenge eredményt érek el, illetve nem is értem, hogy szaknak pontosan mit írjak be. Magyar és történelem osztatlan tanári képzést néztem, ezért a pedagógiát jelöltem először. Viszont, így nem adta ki azokat az egyetemeket, amiket kinéztem magamnak. Például a Pázmányt és a Károlit, ahol, ha jól értelmezem nem kell emelt szintű érettségi, és elfogadják középiskolai osztályzatnak a hittant, érettségi átlagba pedig a szakács szaktechnikus képzettségemet. Utána átállítottam a pontszámításnál a szakot magyarra, hátha úgy végig tudom csinálni, de akkor meg nem tudtam ötödiktárgyként beszámítani az egyetemek által kiszabott tantárgylistából az egyiket. De lehet, hogy rosszul értelmeztem...
Tudom, hogy ciki az, hogy ennyi idősen nem tudom értelmezni a dolgokat, főleg, hogy tanár szeretnék lenni, de egyszerűen nagyon kifogott rajtam ez a dolog.
Ha tudnátok segíteni, akkor annak nagyon örülnék.
Itt az egyik oldal, ami alapján nézelődtem:
Előre is köszönöm a válaszokat!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!