Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A makarenkoi oktatási rendszer...

A makarenkoi oktatási rendszer idején miket tanultak matekból a diákok?

Figyelt kérdés
Gondolom akkor még nem volt másodfokú egyenlet, trigonometria, meg ilyenek.
tegnap 21:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Olyan, hogy "makarenkoi oktatási rendszer" nem létezett.

Viszont másodfokú egyenlet, trigonometria, meg ilyenek már legalább 200 éve léteztek középiskolában, ezek egyáltalán nem új dolgok.

tegnap 21:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mért pont Makarenkó? Nem matematikatanár volt! Sőt, még oktatási rendszere se volt. Tudod te egyáltalán, hogy ki volt az?

De itt van neked egy cikk a hazai matematikaoktatás történetéről. [link]

Meg egy másik a XIX-XX. században oktatott matematikáról: [link]

tegnap 21:25
 3/7 A kérdező kommentje:
1-es, nekem azt mondta egyszer nagymamám, hogy az ő idejükben számtan volt, és csak a 4 alapműveletet tanulták (jó, ő nem járt középiskolába, de már az általános iskolában is tanítanak egyenleteket, meg ilyeneket).
tegnap 21:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja, és nagymamám 1952-ben született.
tegnap 21:50
 5/7 anonim ***** válasza:

1. Makarenkó 1939-ben meghalt.

2. A háború után számtannak hívták az alapszintet. És? És hogy jön ide Makarenkó?

tegnap 22:10
 6/7 A kérdező kommentje:

Mamám mondta, hogy rendszeresen hall olyat a rádióban, hogy "makarenkoi" oktatási rendszer.

Én nem tudtam, hogy nem létezik ilyen.

tegnap 22:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Aligha hall olyat. Egyrészt mert manapság nem kifejezetten slágertéma Makarenkó, másrészt mert nem iskolai oktatással foglalkozott, hanem nevelőotthonokkal. Nyisd már ki a wikipédiát!
tegnap 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!