Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A kréta rendszerbe beírva,...

A kréta rendszerbe beírva, milyen jegy hány szàzalékos?(tz, röpdoga, felelés, órai munka, házifeladat, szorgalmi feladat)

Figyelt kérdés
Sziasztok! 5-ös vagyok töriből, de most becsúszott egy 2-es témazáró. Ki szeretném javítani, és arra gondoltam h szorgalmit csinálok. Eltudnátok mondani, h az mennyit segítene?(így kerek 3-asra állok)

#jegy #átlag #százalék #Krétarendszer
okt. 26. 07:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Október van, max 3-4 jegyed van. Még ugyanennyi tuti lesz.

Magát a TZ-t próbáld kijavítani.

okt. 26. 08:04
 2/4 A kérdező kommentje:
#1 az volt a terv első sorban, de a tanár erre nem adott lehetőséget
okt. 26. 09:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Iskolája válogatja a jegyek súlyozását. A krétában rámész a jegyeidre és kiírja hány százalékos.

Nálunk a témazáró 300%, a dolgozat 200% és a kis jegyek 100% súlyozásúak. A kisérettségi meg 600%-os.

Előző sulimban meg 100; 200 és 300 %-os jegyek voltak.

okt. 26. 10:27
 4/4 anonim ***** válasza:

"A kréta rendszerbe beírva, milyen jegy hány szàzalékos?(tz, röpdoga, felelés, órai munka, házifeladat, szorgalmi feladat)"

Attól függ, hogy az adott iskola hogyan állítja be. De ha a Krétában ugyanolyan erősségűek is, a tanár attól még tekintheti a témazárót fontosabbnak, mint a többit, úgyhogy...

"5-ös vagyok töriből, de most becsúszott egy 2-es témazáró."

Akkor hogy jött ki így október végén, hogy ötös vagy? Ahhoz, hogy a 4,5-ös átlagot elérd, hány ötös kell szerinted egy kettes mellé még akkor is, ha a témazáró is csak annyira erős jegy, mint a többi?... Matek... Nem hinném, hogy máris annyi jegyetek van, hogy jelenleg is ötösnek mondhasd magad... Főleg, ha kerek hármas az átlagod. :D Ráadásul nem is minden tanár ad ötöst még 4,5-re sem, nem hogy kerek hármasra. :D Hogy tavaly hányas voltál, az meg idén már mellékes.

"Ki szeretném javítani"

Akkor kezdjél el tanulni végre, vagy máshogyan, mint eddig, mert az a módszer nem valami eredményes...

"arra gondoltam h szorgalmit csinálok. Eltudnátok mondani, h az mennyit segítene?"

Mi azt honnan tudhatnánk? Csak a tanár tudja megmondani, hogy egyáltalán szó lehet-e róla, és ha igen, milyen szorgalmi legyen. De ha jót akarsz magadnak, akkor most, az őszi szünetben ne írjál rá! Hagyd, hogy pihenjen!

okt. 26. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!