Egyetemen ha csúszok hogy működik az évismétlés? Nem teljesen értem
Most vagyok elsőéves, és bár egyelőre még nem aktuális a dolog, benne van a pakliban.
Ha 1 vagt több tárgyból mondjuk félévkor nem lesz meg a vizsgám harmadszorra, akkor ugye már fix csúszom. De ilyenkor ez hogy történik a gyakorlatban?
Elmegyek levizsgázni negyedszerre tavasszal, és utána?
Amikből átmentem semmisek, és az egészet elölről kell kezdenem? Vagy lesz egy üres évem?
Amiket teljesitettel, azoknak az eredmenyei megmaradnak.
Hogy a többit mikor tudod felvenni, az függ attól, hogy kapsz-e aláírást, amikor elég csak vizsgázni menni legközelebb vagy az egész kurzust újra kell járnod (ha pl. gyakorlatokbol is hiányosságaid vannak, ha olyan a targy), és ha utóbbi akkor van-e keresztfeleven a kurzus.
Az hogy csuszol-e és ha igen, mennyit, azon is múlik, hogy a nem teljesített tárgyakra epulnek-e más targyak
Egyetemen más mint a általános/gimi, ha megbuksz akkor görgeted tovább magad előtt a tárgyat, akkor van gáz, ha ráépülős a tárgy (nem tudom, hogy egyetem függő-e, de ilyen esetre lehet írni kérelmet, hogy felvehesd mind a kettőt egy félévben, ezzel elkerülve a csúszást)
Itt az a lényeg, hogy van pl 100 tárgy és meglegyen mind
Következő félévben ugyanúgy felveheted a második féléves tárgyaidat, csak mellé még ezt is. (Pl. Matek 1.) Ha ezt nem hirdetik most meg, akkor a harmadik félévben. Ha épül rá valami másik tantárgy, akkor azt se tudod felvenni. (Pl. Matek 2.) Ha sikerül kiügyeskedned, az egész képzés végén nem fogsz csúszni, mert megcsinálod a hiányzó tárgyakat az évek alatt.
Érdemes ilyenkor nagyon alaposan áttanulmányozni a mintatantervet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!