Anglisztika alapszak (levelezőn)! Melyik egyetemet ajánljátok? (Hol a legkönnyebb)
Szeretnék Anglisztika szakon diplomát szerezni, de mivel már főállásban dolgozom, ezért csak levelezőn tudnám elvégezni.
Melyik egyetemen van a legrugalmasabb bejárás?
Bocsi, hogy így kérdezem, de melyik egyetemen legkönnyebb megszerezni ezt a diplomát? :)
Nem akarok tanítani, se műfordító lenni vagy ilyesmi. Személyes dolgok miatt kellene ez a képzés :)
Kodolányi, Pázmány, Pannon Egyetem, illetve az Eszterházy között vacillálok. Legjobb lenne BP-n tanulni, vidéken csak akkor ha pénteken nincsenek órák max szombaton.
Köszönöm ha van releváns információd :)
Mindenhol egységesen ugyanolyan nehézségű, egyedül a tanításmódszertan különböznek egymástól. Nincs olyan, hogy az egyik egyetem képzése könnyebb, ugyanazokat a tárgyakat kell teljesíteni a vidéki egyetemeken is, mint egy nevesebb, pesti egyetemen. Annyit tudok, hogy az Eltén nagyon ráhajtanak a gyakorlatias nyelvhasználatra, és teljesíteni kell egy anyanyelvi kritériumvizsgát (magyarul), plusz vannak szintfelmérő vizsgák is (ahol minimum 60%-ot kell teljesíteni szóban és írásban, mint egy szimpla nyelvvizsgán).
Szinte minden órát angolul tartanak (ezt vedd úgy, hogy a képzésen résztvevők történelmet, irodalmat/kultúrát és grammatikai tárgyakat hallgatnak angolul). A Pannon Egyetemen úgy hallottam, hogy viszonylag "barátiabbak" a vizsgák, és lazábban fogják az esti képzésen lévőket, de releváns tapasztalatom nincs ebben.
#2: na igen, de melyik egyetemen van heti 1 napos vagy kéthetente 2 napos bejárás?
Pannon Egyetemnél megtaláltam, hogy heti 1x szombaton vannak órák, de pl. a Kodolányi honlapján órarendet nem találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!