Melyik budapesti egyetemen a legkönnyebb elvégezni a Germanisztika alapszakot?
1:
Már hogyne lenne levelezőn germanisztika:-)) EKE, ELTE, ME,PPKE,SZTE, KRE. Elég ennyi?
Hú, első te nagyon nem vagy képben. Rengeteg egyetemen, szinte mindenhol van levelező képzés germanisztikából.
De, én amúgy is nappalira mennék. 3 diplomát csináltam meg nappalin MUNKA mellett, szóval már csak ezért is hülyeség, amit írsz.
És felsőfokon beszélek németül, nem középszinten...
Germanisztikán belül is a német ahogy látom.
Hát nem tudom, annyiban igazat tudok adni, hogy a nyelvgyakorlati órákra kötelező jelleggel be kell járni, 3 hiányzás után automatikusan elégtelen ès ezek ráépülős tárgyak, szóval ha munka mellett nem tudod összehozni hatalmas csúszás lehet.
De ha 3 diplomád már van akkor elfogytak az állami féléveid , legalábbis ha eddig nem önköltségesen voltál végig. 200 körül van a félévi tandíj ha jól emlékszem de gondolom hely válogatja.
Be tudod vállallni hogy a kötelező órákra bejársz, illetve a munkahelyeden nem lesz ebből probléma? Pluszban nem tudom, az ELTEN biztosan kötelező ugye a minorválasztás (bár ezt a német specializálóval is kiválthatod.)
Viszont ha felsőfokon beszélsz németül, én nem sok értelmét látom, hiszen a diploma szintén egyenértékű a felsőfokú nyelvvizsgával. Ha beszélsz egy másik nyelvet is ilyen szinten én inkább a fordító-tolmács msct választanám a BMEn , szerintem hasznosabb mint egy német alapszakos bölcsész típusú diploma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!