Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megbántam, hogy abbahagytam...

Megbántam, hogy abbahagytam az egyetemet, mit csináltatok volna?

Figyelt kérdés

18 évesen gimnázium után részben szülői nyomásra, mert xy-nak bejött, beiratkoztam pénzügy-számvitelre (nem ide akartam menni).

Nem tudtam, mi a számvitel, rühellettem, az első pillanattól kezdve utált a tanár, megbuktatott direkt, főként szóbelin. Többiek majdnem mind szakközép, plusz okj után jöttek, aki nem, lemorzsolódott, mint én. Alapjáraton szerettem az egyetemet, minden más tárgyam sikerült, még a matekok is, 95 % meglett.

3 évig szenvedtem vele, akkor már 2 év csúszásnál jártam. Még benne volt a pakliban, hogy megbuktat többször, akit utált az államvizsgán is meg szokta.

Folyamatosan csesztettek a szüleim, aláztak, de nem csak a szüleim, hanem a rokonok, barátok, falubeliek, de még akinek semmi köze sem volt, például a fodrász...

Bepróbálkoztam vele többször, hogy engedjenek át máshova, más egyetemre, más szakra, vagy hadd hagyjam ott, hiába, majdnem a halálba kergettek.

Végén azért könyörögtem, mert át akartam menni gazdálkodási menedzsmentre, hogy legalább lett volna egy diplomám, elfogadták volna a tárgyaimat, nem potyára jártam volna oda, el tudtam volna helyezkedni, az nem volt opció, hogy sírba kerülj emiatt.

Nem engedték meg, pedig covid alatt kb bejárni sem kellett volna, hanem közölték legbutább vagyok, szégyent hoztam, hagyjam ott.

Azóta dolgozom, többekkel megszakítottam a kapcsolatot, de nagyon jó lenne, ha lenne egy diplomám, szüleim meg azóta is aláznak, kb én ott le lettem írva, tesómnak vettek autót, segítették, nekem semmit, mert én vagyok a selejt. Letagadják, hogy mit csináltak velem, meg hogy ők megengedték volna, aha...

Az a durva, akinek értelmesebb szülei voltak és megengedték, hogy átmenjen, váltson stb, mind sikeresek, nem mint primitív módjára alázni, megverni a saját gyerekünket, aztán hallgassam mekkora selejt vagyok még élnek.

jan. 8. 22:10
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Akkor van olyan, hogy ,,nem engedték", ha egy kiszolgáltatott helyzetben vagy(értsd: szüleid fizetik az egyetemet, náluk laksz, ők tartanak el)"

És ilyen egy nagykorú, tehát felnőtt ember életében akkor van, ha ő maga ezt a felállást választja - miközben választhatna mást is szabadon: diákhitel, kollégium, stb.

jan. 9. 20:55
 22/24 A kérdező kommentje:

utólag amúgy felvettem volna a diákhitelt, de akkor hirtelen nem jutott eszembe pár nap alatt, utána meg passzívra tettek...

Anyám nagyon kontrollmániásak, meg szigorúak és nem mertem megtenni, hogy szakot váltok, nem szólok. Nem értették meg, hogy ennek nincsen értelme, a tanár sem változik, nincsen másik. Azt hitték, ezzel rengeteget lehet keresni, mert xy lánya milliomos könyvelő. Szerintem minden egyetemre járó, pláne, aki 18-20 évesen a szüleire van valahogy utalva, kiszolgáltatva, ahol nem adottak a körülmények, vagy nagyon sok ösztöndíjat kap, most lettek ilyen duális képzések (nekem nem volt) vagy nem tanul tovább. Rengetegen mennek külföldre.

Szerintem egyre rosszabb ez amúgy, ahogy az utóbbi pár évben elmentek a dolgok, egy átlag dolgozó szülő nem tud mondjuk egy pesti albérletet kifizetni az egyetemista gyerekének.... Támogatás semmi, 10ezer ösztöndíjjal kitörölheted a segged...

Amúgy orbitális balhék voltak, öngyilkosság is megfordult akkor a fejemben. Nem mindenkinek való ez a szak, a pénzügyi, adós része amúgy tetszett... Sok a rosszindulatú ember...

Barátaim is csak basztatn tudtak, mikor végzel, mennyi lett a vizsga.

jan. 9. 21:14
 23/24 A kérdező kommentje:
Amúgy én előtte kitűnő voltam és a kárörvedőknek meg több sem kellett.
jan. 9. 21:17
 24/24 anonim ***** válasza:

Kb. egy hónapod van rá, hogy eldöntsd, tovább akarsz-e tanulni szeptembertől.

Csak rajtad múlik.

Nem kell, hogy bárki megértse vagy jóváhagyja (főleg nem olyanok, akik saját maguk nem is jártak egyetemre, így azt se tudják, miről van szó) - függetlenül attól, hogy rokonok-e, ismerősök-e vagy kicsodák.

jan. 9. 21:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!