Megbántam, hogy abbahagytam az egyetemet, mit csináltatok volna?
18 évesen gimnázium után részben szülői nyomásra, mert xy-nak bejött, beiratkoztam pénzügy-számvitelre (nem ide akartam menni).
Nem tudtam, mi a számvitel, rühellettem, az első pillanattól kezdve utált a tanár, megbuktatott direkt, főként szóbelin. Többiek majdnem mind szakközép, plusz okj után jöttek, aki nem, lemorzsolódott, mint én. Alapjáraton szerettem az egyetemet, minden más tárgyam sikerült, még a matekok is, 95 % meglett.
3 évig szenvedtem vele, akkor már 2 év csúszásnál jártam. Még benne volt a pakliban, hogy megbuktat többször, akit utált az államvizsgán is meg szokta.
Folyamatosan csesztettek a szüleim, aláztak, de nem csak a szüleim, hanem a rokonok, barátok, falubeliek, de még akinek semmi köze sem volt, például a fodrász...
Bepróbálkoztam vele többször, hogy engedjenek át máshova, más egyetemre, más szakra, vagy hadd hagyjam ott, hiába, majdnem a halálba kergettek.
Végén azért könyörögtem, mert át akartam menni gazdálkodási menedzsmentre, hogy legalább lett volna egy diplomám, elfogadták volna a tárgyaimat, nem potyára jártam volna oda, el tudtam volna helyezkedni, az nem volt opció, hogy sírba kerülj emiatt.
Nem engedték meg, pedig covid alatt kb bejárni sem kellett volna, hanem közölték legbutább vagyok, szégyent hoztam, hagyjam ott.
Azóta dolgozom, többekkel megszakítottam a kapcsolatot, de nagyon jó lenne, ha lenne egy diplomám, szüleim meg azóta is aláznak, kb én ott le lettem írva, tesómnak vettek autót, segítették, nekem semmit, mert én vagyok a selejt. Letagadják, hogy mit csináltak velem, meg hogy ők megengedték volna, aha...
Az a durva, akinek értelmesebb szülei voltak és megengedték, hogy átmenjen, váltson stb, mind sikeresek, nem mint primitív módjára alázni, megverni a saját gyerekünket, aztán hallgassam mekkora selejt vagyok még élnek.
Nagyon sajnálom hogy ez történt veled! Őszintén!
Én még egyetem előtt állok, viszont szakközépiskolába járok pénzügyre. Én is csak azt tudnám mondani, hogy hagyd magad mögött és már csak azért is mutasd meg, hogy te több vagy mint ahogy azt bárki más hitte volna! Mutasd meg a szüleidnek, tesódnak és még a fodrászodnak is, hogy sokkal több vagy!
Kitartást!
Nagyon rossz lehet ezt az egészet megélni, remélem ki tudsz belőle szakadni és olyan területen elhelyezkedni amiben boldog vagy! Csak ez számít. Mások véleménye nem.
Őszintén kívánom hogy legyél sikeres és te meg tudd saját magadnak venni azt az autót, amit a tesód megkapott!
Viszont meg szeretném kérdezni, hogy melyik város egyeteméről van szó? A válaszodat nagyon szépen köszönöm előre is!
"külföldön élek"
"mit csináltatok volna?"
nem mentem volna kulfoldre
Nem értem, válaszokat akarsz vagy sajnálatot kiváltani vagy csak veszekedni?
Keress egy egyetemet jelentkezz egy levelező szakra és végezd el munka mellett...
#12 Miért nem? Irodai állásom van, jól beszélek németül és angolul, ellentétben ez bejött a számvitellel, ahova én jártam alapból egy könyvelőképző volt, állíthatom, hogy a legdurvább az országban.
Itthon vidéken nincsen állás, vagy nyomoroghatnék 250ezerrel a szüleimmel.
Egyébként a business management diplomával el tudnék helyezkedni itt is, ellentétben a számvitellel, mert az csak magyar törvények alapján megy, ha szüleim hagytak volna átmenni... DE érdekesebb volt, hogy bántsanak, meg "b..sztál tanulni piszok, iskola mellé jártál piszok, ostoba dög vagy, legbutább a földön, xy lány is elvégezte, mit mondunk ennek, mit mondunk annak, biztos drogozol", ha ez fontosabb volt, csak hát én csesztem rá. Arra azt mondta "büfészak, nem engedjük meg". Akkor most dugják föl a számviteljüket, azt is mondtam nekik, hiába erősködnek, nem leszek könyvelő, meg hogy tudták milyen a tanár, de "biztos bántottad szegény nőt, biztos beszóltál a tanítúnak, megbuktál piszok, mindenre van kifogása". Egyébként ha elmaradt óra vagy pénteken nem volt is bejártam a könyvtárba mert apám nem hitte el. Egy buliban sem voltam.
@Megbántam, hogy abbahagytam az egyetemet, mit csináltatok volna?
folytattam volna
1. Azonnal szerezz egy olyan állást, amivel eleget keresel és költözz el otthonról, a szüleidnek azt se mondd meg hova mész.
2. Nézz szét a szakok között, és nézz ki olyan egyetemet, és szakot amit szívből szeretnél. Nem a szüleidnek tetszene, hanem NEKED.
3. Ha megvan, akkor jelentkezz, és kezdd el, ha más nem levelezőn.
4. A szüleidtől ne számíts semmilyen anyagi, vagy egyéb támogatásra. Neked kell megoldanod, akár munka mellett is, de nem lehetetlen, mert engem se támogatnak, és mégis megoldom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!