Már késő elkezdeni a szakdolgozat írást?
"mégis megkérdezted miből írom"
Megkérdeztem, mert ez annyira általános, hogy ezerféleképpen neki lehet állni. Mintha azt írnád: irodalomból írod.
Egy rakás dolgot le tudnál írni anélkül, hogy be lehetne azonosítani. Könyvek olvasását emlegeted, de sehol nem írsz, hogy honnan van forrásod, hogy kapcsolódik a témához (a fordítandó szöveg vagy fordítástechnikai könyv) stb.
Nekem ez valahogy nem életszerű. Nehezen hiszem el, hogy valaki tényleg ír egy szakdolgozatot, és csak ennyire homályos általánosaágokat ír.
Egy ilyen szakdolgozatot oda-vissza meg lehetne írni áprilisig, de az az érzésem, az elmúlt évek "erőfeszítései" most ütnek vissza. Mutogathatsz a színvonalra, de a Te felelősséged, hogy nem tetted oda magad.
Nem is értem, mert nálunk az anglisztika az egyik legkeményebb szak volt bölcsészkaron, ahol simán felezték a társaságot már az első alapvizsga után. A Harmadéved Proficiency meg végképp durva volt: a kettő között meg a többség szívott az ezer oldalnyi irodalommal, a kisebbség pedig, akinek volt egy különleges affinítása a nyelvészethez, ezt megúszta, és maradt nekik a generatív mondattan és az alkalmazott nyelvészet. De nekik se volt könnyű.
Nincs szakirodalom, innentől nincs is nagyon mit elkezdeni, mert nem lesz belőle szakdolgozat. Mivel ez követelmény.
Ettől függetlenül már rengeteg lehetőség lenne, pl. listát készíteni néhány jelentősebb kifejezésekből, illetve válogathatsz eszerint más magyarból fordított művekből, hogy máshol hogy oldották ezt meg.
Ami a szakirodalmat illeti, ezek tűnnek relevánsnak (nyilván nem magyarból angolra fordításról szólnak, hanem a problémakörrel):
De őszintén szólva, szerintem ez a téma, főleg a fentiek alapján túltesz a meglévő háttértudásodon. Én puszta jó szándékból javasolnám, hogy válts témát.
"1-es ezt nem értem. Tessék??"
Magyar szavak, magyar mondatba szervezve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!